Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt
  • Tid 35 min + ev tid för marinering

Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt

3.6 (5 betyg)

Stekt panerad tofu blir krispig på utsidan och mjuk på insidan. Jättegod till ett grönsaksris och en ingefärskryddig yoghurt.

  • Tillagningstid 35 min + ev tid för marinering
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Änglamark tofu (à 270 g)
  • 1 dl kikärtsmjöl eller Änglamark vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 Änglamark ägg
  • 2 dl Änglamark ströbröd, gärna majsströbröd
  • neutral olja, till stekning
Grönsaksris:
  • 2 dl Änglamark basmatiris
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g Änglamark broccoli i små buketter och stjälken skivad
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • salt
Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl Änglamark yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt med gari till en sås.

  2. 2

    Skär tofun i skivor och vänd i mjöl blandat med salt, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidor. Hetta upp oliv- och sesamolja i en stekpanna och stek broccolin med vitlök ca 2 min. Tillsätt ris, bönor, lök och ev chili. Sänk värmen och stek några minuter. Smaka av med salt.

Tips:

  1. 1

    Smaksätt tofuskivorna innan paneringen genom att marinera dem i 1 dl japansk soja och 1 riven vitlöksklyfta 20-30 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka riset dagen innan för att spara tid.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christina

    Rätten är ok men inte något jag kommer att laga igen. Tror helt enkelt att tofu inte är min grej. Har testat andra rätter m tofu men d här får bli den sista. Tack o hej då tofu. Rätter m bönor tenderar också att bli aningen grötiga, fast havregrynsgröt är godare. I kväll blir det fisk eller en god köttbit! 😀