Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt
  • Tid 35 min + ev tid för marinering

Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt

4 (7 betyg)

Stekt panerad tofu blir krispig på utsidan och mjuk på insidan. Jättegod till ett grönsaksris och en ingefärskryddig yoghurt.

  • Tillagningstid 35 min + ev tid för marinering
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Änglamark tofu (à 270 g)
  • 1 dl kikärtsmjöl eller Änglamark vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 Änglamark ägg
  • 2 dl Änglamark ströbröd, gärna majsströbröd
  • neutral olja, till stekning
Grönsaksris:
  • 2 dl Änglamark basmatiris
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g Änglamark broccoli i små buketter och stjälken skivad
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • salt
Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl Änglamark yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt med gari till en sås.

  2. 2

    Skär tofun i skivor och vänd i mjöl blandat med salt, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidor. Hetta upp oliv- och sesamolja i en stekpanna och stek broccolin med vitlök ca 2 min. Tillsätt ris, bönor, lök och ev chili. Sänk värmen och stek några minuter. Smaka av med salt.

Tips:

  1. 1

    Smaksätt tofuskivorna innan paneringen genom att marinera dem i 1 dl japansk soja och 1 riven vitlöksklyfta 20-30 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka riset dagen innan för att spara tid.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Andreas

    Tofu är min grej! Jag tycker det var gott!

  • Christina

    Rätten är ok men inte något jag kommer att laga igen. Tror helt enkelt att tofu inte är min grej. Har testat andra rätter m tofu men d här får bli den sista. Tack o hej då tofu. Rätter m bönor tenderar också att bli aningen grötiga, fast havregrynsgröt är godare. I kväll blir det fisk eller en god köttbit! 😀