
Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg
Betyg (1-5):
Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.
Tillagningstid: 10 min + tid att koka riset
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl råris
- 2 ägg
- 1 msk jordnötsolja eller annan olja
- 120 g färsk grönkål
- 1 rödlök, skivad
- 1 dl cashewnötter
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.
Tips

Använd gärna gårdagens kokta ris.
Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg
Betyg (1-5):
Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.
Tillagningstid: 10 min + tid att koka riset
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.
Tips

Använd gärna gårdagens kokta ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-08-07
Använde Ponzu för att piffa upp rätten
2019-04-22
Vad jag kan se är riset INTE STEKT, bara värmt!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Per
2019-08-07
Använde Ponzu för att piffa upp rätten
Christer
2019-04-22
Vad jag kan se är riset INTE STEKT, bara värmt!