Grillade risspett med dippsås
  • Tid 35 min + tid att koka riset

Grillade risspett med dippsås

0 (0 betyg)

Det är perfekt att använda det klibbiga sushiriset till dessa risspett. Sesamfröna blir under grillningen gott rostade. Doppa vid servering i den goda dippsåsen!

  • Tillagningstid 35 min + tid att koka riset
  • Ingredienser 17

Ingredienser

8 stycken
  • 2 dl ris, sushiris
  • 100 g skalade räkor, finhackade
  • 1 salladslök, hackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 ägg
  • 2 msk rismjöl
  • salt
  • neutral olja
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad eller finhackad
  • 0.25 kruka koriander, grovhackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten (krydda inte upp det som sushiris). Låt riset svalna lite. Blanda med räkor, salladslök och chili. Rör ner ägg och rismjöl. Smaka av med salt.

  2. 2

    Tryck fast riset ordentligt runt grillspett med oljiga händer. Rulla spetten mot skärbrädan så håller de ihop lättare. Rulla sedan spetten i sesamfrön och låt ligga till sig ca 5 min innan grillningen. Grilla över direkt glöd till fin färg.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till dippsåsen och servera till spetten.

Servering

Servera med lime och korienader.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skippa räkorna för ett vegetariskt alternativ.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar