Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

0 (0 betyg)

Äppelsalsa är nya sommartillbehöret till ”allt”! Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 röda knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl plockade örter t ex dill, persilja, basilika
Vinägrett
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar
Äppelsalsa
  • 2 äpplen
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 100 g kapris
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
Till servering
  • varmrökt fisk t ex böckling, röding eller laxfenor
  • rökta räkor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Dela potatisen och dela löken på längden (även genom hela blasten). Lägg potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, rör om någon gång under tiden.

  2. 2

    Fintärna äpplena och rör ihop med resten av ingredienserna till äppelsalsan. Smaka av med peppar.

  3. 3

    Vispa ihop olja, vinäger, citronsaft, honung och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den varma potatisen, löken och de färska örterna.

  4. 4

    Servera tillbehören till varmrökt fisk och räkor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar