Fried rice med stekt ägg
  • Tid 20 min

Fried rice med stekt ägg

3 (6 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 20 g riven ingefära
  • 5 dl kokt ris
  • 250 g broccoli i små buketter
  • 1 stor tärnad morot
  • 1 tärnad paprika
  • salt och svartpeppar
  • 4 stekta ägg
  • 1.5 dl rostade cashewnötter
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek lök, vitlök och ingefära tills löken mjuknat.

  2. 2

    Häll i riset och rör om. Tillsätt broccoli, morot och paprika och fortsätt steka på medelvärme tills ris och grönsaker är varma. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Servera med stekt ägg, rostade caschewnötter och lime.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lea

    Ja just det vilka tomater ska man vända ner? om det är redan påpekat i maj 2015 och ni har inte ändrat receptet????

  • Emma

    Tyvärr uppnåddes inte mina förväntningar på denna maträtt. Jag tyckte den var ganska smaklös.

  • Christina

    Dåligt att missa att skriva 150 g delade körsbärstomater!

  • Ida

    Vänd ner vilka tomater?