Kålwrap med grillade bönbiffar
  • Tid 35 min

Kålwrap med grillade bönbiffar

0 (0 betyg)

Vegetariska bönbiffar som serveras i ett kålblad med ris och koriander.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl jasminris
  • 500 g vitkålshuvud
  • 800 g kidneybönor, kokta (på burk)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • grillolja
Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • srirachasås
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Plocka loss några hela blad (300 g) från kålen och riv resten (200 g) grovt. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa slätt med en stavmixer.

  2. 2

    Blanda bönorna med den rivna kålen, ägg, ströbröd, vitlök, salt och peppar. Forma till ca 20 små biffar med blöta händer.

  3. 3

    Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg de hela kålbladen i det kokande vattnet och koka tills de är mjuka, ca 3 min. Skölj bladen i kallt vatten och låt rinna av.

  4. 4

    Pensla biffarna med grillolja och grilla eller stek tills de är genomvarma och har fin färg, ca 4 min. Servera riset och biffarna inlindade i kålbladen. Toppa med majonnäs, srirachasås och koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Även gott att servera i tortilla- eller pitabröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar