Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (7 betyg)

Stekt panerad tofu blir krispig på utsidan och mjuk på insidan. Jättegod till ett grönsaksris och en ingefärskryddig yoghurt.

Tillagningstid: 35 min + ev tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g Änglamark tofu (à 270 g)
  • 1 dl kikärtsmjöl eller Änglamark vetemjöl
  • 2 Änglamark ägg
  • 2 dl Änglamark ströbröd, gärna majsströbröd
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Grönsaksris:
  • 2 dl Änglamark basmatiris
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g Änglamark broccoli i små buketter och stjälken skivad
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • salt
  • Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl Änglamark yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt med gari till en sås.
  2. Skär tofun i skivor och vänd i mjöl blandat med salt, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidor. Hetta upp oliv- och sesamolja i en stekpanna och stek broccolin med vitlök ca 2 min. Tillsätt ris, bönor, lök och ev chili. Sänk värmen och stek några minuter. Smaka av med salt.

Tips:

  1. Smaksätt tofuskivorna innan paneringen genom att marinera dem i 1 dl japansk soja och 1 riven vitlöksklyfta 20-30 min.

Tips

Koka riset dagen innan för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2018-11-29

Tofu är min grej! Jag tycker det var gott!

Christina

2018-10-31

Rätten är ok men inte något jag kommer att laga igen. Tror helt enkelt att tofu inte är min grej. Har testat andra rätter m tofu men d här får bli den sista. Tack o hej då tofu. Rätter m bönor tenderar också att bli aningen grötiga, fast havregrynsgröt är godare. I kväll blir det fisk eller en god köttbit! 😀

Liknande recept

Spara recept

Fried rice med stekt ägg

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade risspett med dippsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Nasigoreng med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g Änglamark tofu (à 270 g)
  • 1 dl kikärtsmjöl eller Änglamark vetemjöl
  • 2 Änglamark ägg
  • 2 dl Änglamark ströbröd, gärna majsströbröd
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Grönsaksris:
  • 2 dl Änglamark basmatiris
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g Änglamark broccoli i små buketter och stjälken skivad
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • salt
  • Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl Änglamark yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)

Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (7 betyg)

Stekt panerad tofu blir krispig på utsidan och mjuk på insidan. Jättegod till ett grönsaksris och en ingefärskryddig yoghurt.

Tillagningstid: 35 min + ev tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt med gari till en sås.
  2. Skär tofun i skivor och vänd i mjöl blandat med salt, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidor. Hetta upp oliv- och sesamolja i en stekpanna och stek broccolin med vitlök ca 2 min. Tillsätt ris, bönor, lök och ev chili. Sänk värmen och stek några minuter. Smaka av med salt.

Tips:

  1. Smaksätt tofuskivorna innan paneringen genom att marinera dem i 1 dl japansk soja och 1 riven vitlöksklyfta 20-30 min.

Tips

Koka riset dagen innan för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2018-11-29

Tofu är min grej! Jag tycker det var gott!

Christina

2018-10-31

Rätten är ok men inte något jag kommer att laga igen. Tror helt enkelt att tofu inte är min grej. Har testat andra rätter m tofu men d här får bli den sista. Tack o hej då tofu. Rätter m bönor tenderar också att bli aningen grötiga, fast havregrynsgröt är godare. I kväll blir det fisk eller en god köttbit! 😀

Liknande recept

Spara recept

Fried rice med stekt ägg

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade risspett med dippsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Nasigoreng med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)