Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Stekt panerad tofu blir krispig på utsidan och mjuk på insidan. Jättegod till ett grönsaksris och en ingefärskryddig yoghurt.

Tillagningstid: 35 min + ev tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g Änglamark tofu (à 270 g)
  • 1 dl kikärtsmjöl eller Änglamark vetemjöl
  • 2 Änglamark ägg
  • 2 dl Änglamark ströbröd, gärna majsströbröd
  • neutral olja, till stekning
  • Grönsaksris:
  • 2 dl Änglamark basmatiris
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g Änglamark broccoli i små buketter och stjälken skivad
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl Änglamark yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt med gari till en sås.
  2. Skär tofun i skivor och vänd i mjöl blandat med salt, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidor. Hetta upp oliv- och sesamolja i en stekpanna och stek broccolin med vitlök ca 2 min. Tillsätt ris, bönor, lök och ev chili. Sänk värmen och stek några minuter. Smaka av med salt.

Tips:

  1. Smaksätt tofuskivorna innan paneringen genom att marinera dem i 1 dl japansk soja och 1 riven vitlöksklyfta 20-30 min.

Tips

Koka riset dagen innan för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2018-11-29

Tofu är min grej! Jag tycker det var gott!

Christina

2018-10-31

Rätten är ok men inte något jag kommer att laga igen. Tror helt enkelt att tofu inte är min grej. Har testat andra rätter m tofu men d här får bli den sista. Tack o hej då tofu. Rätter m bönor tenderar också att bli aningen grötiga, fast havregrynsgröt är godare. I kväll blir det fisk eller en god köttbit! 😀

Liknande recept

Stek råris med grönkål, cashewnötter och ägg - Coop

(4)

Grillade risspett med dippsås - Coop

(0)

Fried rice med grönsaker och ägg - Coop

(60)

Fried rice med stekt ägg - Coop

(7)

Nasigoreng med räkor - Coop

(10)

Kålwrap med grillade bönbiffar - Coop

(1)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g Änglamark tofu (à 270 g)
  • 1 dl kikärtsmjöl eller Änglamark vetemjöl
  • 2 Änglamark ägg
  • 2 dl Änglamark ströbröd, gärna majsströbröd
  • neutral olja, till stekning
  • Grönsaksris:
  • 2 dl Änglamark basmatiris
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g Änglamark broccoli i små buketter och stjälken skivad
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl Änglamark yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)

Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Stekt panerad tofu blir krispig på utsidan och mjuk på insidan. Jättegod till ett grönsaksris och en ingefärskryddig yoghurt.

Tillagningstid: 35 min + ev tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt med gari till en sås.
  2. Skär tofun i skivor och vänd i mjöl blandat med salt, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidor. Hetta upp oliv- och sesamolja i en stekpanna och stek broccolin med vitlök ca 2 min. Tillsätt ris, bönor, lök och ev chili. Sänk värmen och stek några minuter. Smaka av med salt.

Tips:

  1. Smaksätt tofuskivorna innan paneringen genom att marinera dem i 1 dl japansk soja och 1 riven vitlöksklyfta 20-30 min.

Tips

Koka riset dagen innan för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2018-11-29

Tofu är min grej! Jag tycker det var gott!

Christina

2018-10-31

Rätten är ok men inte något jag kommer att laga igen. Tror helt enkelt att tofu inte är min grej. Har testat andra rätter m tofu men d här får bli den sista. Tack o hej då tofu. Rätter m bönor tenderar också att bli aningen grötiga, fast havregrynsgröt är godare. I kväll blir det fisk eller en god köttbit! 😀

Liknande recept

Stek råris med grönkål, cashewnötter och ägg - Coop

(4)

Grillade risspett med dippsås - Coop

(0)

Fried rice med grönsaker och ägg - Coop

(60)

Fried rice med stekt ägg - Coop

(7)

Nasigoreng med räkor - Coop

(10)

Kålwrap med grillade bönbiffar - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies