För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Panerad tofu med blomkålspuré och picklad gurksallad

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

Krispigt panerad tofu med mild, krämig blomkålspuré och fräsch sallad är vår nya vardagsfavorit! Tänk vad bra det blir när svensk husman får möta asiatiska vardagsgrönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g naturell tofu
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • curry
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålspuré:
  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • finriven parmesan
  • Picklad gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 gurka
  • 2 dl böngroddar

Gör så här

  1. Gurksallad: Rör ihop ättikssprit, vatten och socker. Skiva gurkan så tunt som möjligt och lägg ner i ättikslagen tillsammans med böngroddar. Låt stå till servering.

Blomkålspuré:

  1. Skär blomkål i bitar och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet från blomkålen och klicka i smör. Tillsätt grädde och ev parmesan och mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt.
  2. Skär tofun i 1 cm tjocka skivor. Doppa skivorna först i mjöl sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och ev. curry.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidorna. Låt rinna av på hushållspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2017-06-02

Supergott! Men man behöver kanske hälften så mkt panko och mjöl, då blir nog kryddningen mer lagom också.

Mira

2017-02-08

Så himla gott! den picklade salladen är väldigt bra!

Liknande recept

Wrap med curryröra på tofu

(16)

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

(6)

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

(16)

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

(2)

Buddha bowl

(12)

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

(5)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Stroganoff med tofu

(27)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 200 g naturell tofu
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • curry
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålspuré:
  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • finriven parmesan
  • Picklad gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 gurka
  • 2 dl böngroddar

Panerad tofu med blomkålspuré och picklad gurksallad

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

Krispigt panerad tofu med mild, krämig blomkålspuré och fräsch sallad är vår nya vardagsfavorit! Tänk vad bra det blir när svensk husman får möta asiatiska vardagsgrönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gurksallad: Rör ihop ättikssprit, vatten och socker. Skiva gurkan så tunt som möjligt och lägg ner i ättikslagen tillsammans med böngroddar. Låt stå till servering.

Blomkålspuré:

  1. Skär blomkål i bitar och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet från blomkålen och klicka i smör. Tillsätt grädde och ev parmesan och mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt.
  2. Skär tofun i 1 cm tjocka skivor. Doppa skivorna först i mjöl sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och ev. curry.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidorna. Låt rinna av på hushållspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2017-06-02

Supergott! Men man behöver kanske hälften så mkt panko och mjöl, då blir nog kryddningen mer lagom också.

Mira

2017-02-08

Så himla gott! den picklade salladen är väldigt bra!

Liknande recept

Wrap med curryröra på tofu

(16)

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

(6)

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

(16)

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

(2)

Buddha bowl

(12)

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

(5)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Stroganoff med tofu

(27)