
Panerad lax
Betyg (1-5):
Fina fisken panerad i sesam och morot.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.5 tunt skivad purjolök
- 1 msk olivolja
- 1 dl mjölk
- 1 dl hackad, färsk persilja
- 1 krm peppar
- 800 g kokt och skalad potatis
- 600 g lax
- 3 grovrivna morötter
- 1 ägg
- 1 dl mjöl
- 1 dl sesamfrön
- 0.5 krm nymalen svartpeppar
- 2 krm salt
Gör så här
- Fräs purjolöken mjuk i lite olja under omrörning. Tillsätt persilja, mjölk, salt och peppar och mixa med stavmixer.
- Pressa den kokta potatisen och blanda med det övriga.
- Filea laxen och tag bort eventuella ben och skinn. Skär laxen i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
- Blanda morötter, ägg, mjöl, sesamfrö, salt och peppar. Baka in varje laxbit i morotsröran.
- Stek laxbitarna i smör på båda sidor på ganska svag värme tills ytan är gyllenbrun och fisken genomstekt.
Servering
Servera med en tomatsallad.
Panerad lax
Betyg (1-5):
Fina fisken panerad i sesam och morot.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs purjolöken mjuk i lite olja under omrörning. Tillsätt persilja, mjölk, salt och peppar och mixa med stavmixer.
- Pressa den kokta potatisen och blanda med det övriga.
- Filea laxen och tag bort eventuella ben och skinn. Skär laxen i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
- Blanda morötter, ägg, mjöl, sesamfrö, salt och peppar. Baka in varje laxbit i morotsröran.
- Stek laxbitarna i smör på båda sidor på ganska svag värme tills ytan är gyllenbrun och fisken genomstekt.
Servering
Servera med en tomatsallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-11-23
Laxen blev torr och moset klibbigt så denna rätt lågt betyg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Finn
2021-11-23
Laxen blev torr och moset klibbigt så denna rätt lågt betyg.