Panerad lax

Panerad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Fina fisken panerad i sesam och morot.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 tunt skivad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl hackad, färsk persilja
  • 1 krm peppar
  • 800 g kokt och skalad potatis
  • 600 g lax
  • 3 grovrivna morötter
  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Fräs purjolöken mjuk i lite olja under omrörning. Tillsätt persilja, mjölk, salt och peppar och mixa med stavmixer.
  2. Pressa den kokta potatisen och blanda med det övriga.
  3. Filea laxen och tag bort eventuella ben och skinn. Skär laxen i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
  4. Blanda morötter, ägg, mjöl, sesamfrö, salt och peppar. Baka in varje laxbit i morotsröran.
  5. Stek laxbitarna i smör på båda sidor på ganska svag värme tills ytan är gyllenbrun och fisken genomstekt.

Servering

Servera med en tomatsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Finn

2021-11-23

Laxen blev torr och moset klibbigt så denna rätt lågt betyg.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Brasiliansk fiskgryta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(59)
Panerad lax
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 tunt skivad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl hackad, färsk persilja
  • 1 krm peppar
  • 800 g kokt och skalad potatis
  • 600 g lax
  • 3 grovrivna morötter
  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 2 krm salt

Panerad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Fina fisken panerad i sesam och morot.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjolöken mjuk i lite olja under omrörning. Tillsätt persilja, mjölk, salt och peppar och mixa med stavmixer.
  2. Pressa den kokta potatisen och blanda med det övriga.
  3. Filea laxen och tag bort eventuella ben och skinn. Skär laxen i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
  4. Blanda morötter, ägg, mjöl, sesamfrö, salt och peppar. Baka in varje laxbit i morotsröran.
  5. Stek laxbitarna i smör på båda sidor på ganska svag värme tills ytan är gyllenbrun och fisken genomstekt.

Servering

Servera med en tomatsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Finn

2021-11-23

Laxen blev torr och moset klibbigt så denna rätt lågt betyg.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Brasiliansk fiskgryta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(59)