Panerad halloumi med potatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (24 betyg)

Sesampanerad halloumi med vitlöksdoftande potatismos och gröna ärter med färsk mynta. Fiskpinnar är gott, men det här är godare!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Vitlöksdoftande mos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • Myntaärter
  • 200 g gröna ärter
  • 1 dl färsk mynta, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Vitlöksdoftande mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 min. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos och smaka av med salt.

Panerad halloumi:

  1. Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
  2. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Servera med moset och myntaärterna

Myntaärter:

  1. Värm frysta gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med mynta, lime och olivolja. Smaka av med salt. Tada!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-01-25

Sååå gott!

Liknande recept

Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Vitlöksdoftande mos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • Myntaärter
  • 200 g gröna ärter
  • 1 dl färsk mynta, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • salt

Panerad halloumi med potatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (24 betyg)

Sesampanerad halloumi med vitlöksdoftande potatismos och gröna ärter med färsk mynta. Fiskpinnar är gott, men det här är godare!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vitlöksdoftande mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 min. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos och smaka av med salt.

Panerad halloumi:

  1. Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
  2. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Servera med moset och myntaärterna

Myntaärter:

  1. Värm frysta gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med mynta, lime och olivolja. Smaka av med salt. Tada!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-01-25

Sååå gott!

Liknande recept

Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)