Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.83 (6 betyg)

Klassisk panerad fisk, gärna spätta serveras med traditionellt tillbehör som remouladsås och dillslungade grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g spättafilé eller pangasius
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • citronklyftor, till servering
  • dill, till garnering
  • Dillslungade grönsaker:
  • 1 kg potatis
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 1 stor morot, i bitar
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk flingsalt
  • Remouladsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl hackad pickles
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk curry
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka blomkål och morot 3 min i saltat vatten, lägg i haricots verts och koka 1 min till. Vänd runt potatis och grönsaker med dill och salt.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt.
  3. Salta och peppra fisken. Vispa upp ägg och vatten. Vänd fisken först i mjöl sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken till fin färg i rikligt med smör.
  4. Servera fisken med dillslungade grönsaker, remouladsås och citronklyftor. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 500 g spättafilé eller pangasius
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • citronklyftor, till servering
  • dill, till garnering
  • Dillslungade grönsaker:
  • 1 kg potatis
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 1 stor morot, i bitar
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk flingsalt
  • Remouladsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl hackad pickles
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk curry
  • salt

Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.83 (6 betyg)

Klassisk panerad fisk, gärna spätta serveras med traditionellt tillbehör som remouladsås och dillslungade grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka blomkål och morot 3 min i saltat vatten, lägg i haricots verts och koka 1 min till. Vänd runt potatis och grönsaker med dill och salt.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt.
  3. Salta och peppra fisken. Vispa upp ägg och vatten. Vänd fisken först i mjöl sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken till fin färg i rikligt med smör.
  4. Servera fisken med dillslungade grönsaker, remouladsås och citronklyftor. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)