Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker

Betyg (1-5):
1.75 (4 betyg)

Klassisk panerad fisk, gärna spätta serveras med traditionellt tillbehör som remouladsås och dillslungade grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 500 g spättafilé eller pangasius
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • citronklyftor, till servering
  • dill, till garnering
  • Dillslungade grönsaker:
  • 1 kg potatis
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 1 stor morot, i bitar
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk flingsalt
  • Remouladsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl hackad pickles
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk curry
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka blomkål och morot 3 min i saltat vatten, lägg i haricots verts och koka 1 min till. Vänd runt potatis och grönsaker med dill och salt.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt.
  3. Salta och peppra fisken. Vispa upp ägg och vatten. Vänd fisken först i mjöl sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken till fin färg i rikligt med smör.
  4. Servera fisken med dillslungade grönsaker, remouladsås och citronklyftor. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxtaco

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Couscouspanna med fisk

(29)

Blomkåls- Jansson

(96)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 500 g spättafilé eller pangasius
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • citronklyftor, till servering
  • dill, till garnering
  • Dillslungade grönsaker:
  • 1 kg potatis
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 1 stor morot, i bitar
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk flingsalt
  • Remouladsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl hackad pickles
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk curry
  • salt

Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker

Betyg (1-5):
1.75 (4 betyg)

Klassisk panerad fisk, gärna spätta serveras med traditionellt tillbehör som remouladsås och dillslungade grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka blomkål och morot 3 min i saltat vatten, lägg i haricots verts och koka 1 min till. Vänd runt potatis och grönsaker med dill och salt.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt.
  3. Salta och peppra fisken. Vispa upp ägg och vatten. Vänd fisken först i mjöl sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken till fin färg i rikligt med smör.
  4. Servera fisken med dillslungade grönsaker, remouladsås och citronklyftor. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxtaco

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Couscouspanna med fisk

(29)

Blomkåls- Jansson

(96)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies