Pan forte

Pan forte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En riktig nötchokladbomb till kaka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl honung
  • 1.5 dl socker
  • 100 g mörk choklad, (ej blockchoklad)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pistagenötter (kan bytas mot valnötter)
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.
  2. Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pan forte
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl honung
  • 1.5 dl socker
  • 100 g mörk choklad, (ej blockchoklad)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pistagenötter (kan bytas mot valnötter)
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl

Pan forte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En riktig nötchokladbomb till kaka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.
  2. Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!