
Pan forte
Betyg (1-5):
En riktig nötchokladbomb till kaka.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl honung
- 1.5 dl socker
- 100 g mörk choklad, (ej blockchoklad)
- 100 g sötmandel
- 100 g hasselnötter
- 50 g pistagenötter (kan bytas mot valnötter)
- 0.5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
Gör så här
- Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.
- Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.
Pan forte
Betyg (1-5):
En riktig nötchokladbomb till kaka.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.
- Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!