Paella med kyckling och räkor

Betyg (1-5):
2.65 (91 betyg)

Saffransdoftande paella med kyckling, paprika och räkor.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 3 dl avorioris eller grötris
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 tsk gurkmeja
  • 8 kycklingklubbor (drumsticks)
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 klyftad citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g kronärtskockshjärtan
  • 300 g skalade räkor

Gör så här

  1. Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt koka på svag värme under omrörning cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
  2. Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf Gustavsson

2012-01-02

Brukar vara gott ...

Liknande recept

Tre snabbgrillade spett - Coop

(9)

Snabb paella - Coop

(1)

Indisk rispanna - Coop

(10)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 3 dl avorioris eller grötris
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 tsk gurkmeja
  • 8 kycklingklubbor (drumsticks)
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 klyftad citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g kronärtskockshjärtan
  • 300 g skalade räkor

Paella med kyckling och räkor

Betyg (1-5):
2.65 (91 betyg)

Saffransdoftande paella med kyckling, paprika och räkor.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt koka på svag värme under omrörning cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
  2. Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf Gustavsson

2012-01-02

Brukar vara gott ...

Liknande recept

Tre snabbgrillade spett - Coop

(9)

Snabb paella - Coop

(1)

Indisk rispanna - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies