Paella med kyckling och räkor

Betyg (1-5):
2.65 (91 betyg)

Saffransdoftande paella med kyckling, paprika och räkor.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 dl avorioris eller grötris
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 tsk gurkmeja
  • 8 kycklingklubbor (drumsticks)
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 klyftad citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g kronärtskockshjärtan
  • 300 g skalade räkor

Gör så här

  1. Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt koka på svag värme under omrörning cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
  2. Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf Gustavsson

2012-01-02

Brukar vara gott ...

Liknande recept

Indisk rispanna

(11)

Tre snabbgrillade spett

(9)

Snabb paella

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl avorioris eller grötris
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 tsk gurkmeja
  • 8 kycklingklubbor (drumsticks)
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 klyftad citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g kronärtskockshjärtan
  • 300 g skalade räkor

Paella med kyckling och räkor

Betyg (1-5):
2.65 (91 betyg)

Saffransdoftande paella med kyckling, paprika och räkor.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt koka på svag värme under omrörning cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
  2. Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf Gustavsson

2012-01-02

Brukar vara gott ...

Liknande recept

Indisk rispanna

(11)

Tre snabbgrillade spett

(9)

Snabb paella

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies