Pad thai med räkor
  • Tid 25 min

Pad thai med räkor

4.11 (9 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

2 portioner
  • 150 g äggnudlar
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk tamarindpasta
  • 1 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk olja
  • 4 strimlade salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • 2 ägg
  • 170 g skalade räkor
  • 0.5 dl hackade, torrostade jordnötter
  • 0.5 kruka koriander
  • chiliflakes, limeklyftor, vitkål
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka eller blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kallt.

  2. 2

    Blanda fisksås, tamarind, soja och socker. Rör tills sockret har lösts upp.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna och stek salladslöken hastigt i olja. Lägg i böngroddarna och nudlarna. Låt allt bli varmt.

  4. 4

    Fös nudlarna åt sidan och knäck i äggen. Rör runt tills äggen stekts, som en äggröra. Vänd runt med nudlarna.

  5. 5

    Häll på såsen och låt allt bli varmt. Toppa med räkor och nötter. garnera med koriander och servera chiliflakes, lime och ev vitkål till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tamarindpastan kan ersättas med limesaft eller vinäger.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katten

    det var så himla gott. jag höll på att svimma

  • Katla

    Riktigt smarrigt, snabbt och lättlagat! Gör gärna nudlarna som du känner för. Använd spetskål istället för vitkål, mycket mindre träigt.