Oxfilé bella notte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Kött med smält gorgonzola och stekta tomater. Smakar underbart på en bädd av färsk pasta med vitlök och oliver.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tjocka skivor oxfilé
  • 3 msk gorgonzola
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 900 g färsk pasta, t ex linguine
  • 0.5 dl marinerade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl marinerade oliver
  • 0.5 dl marinerade soltorkade tomater i bitar
  • 4 dl salladsblad

Gör så här

  1. Gör ett djupt men smalt snitt i sidan på varje biff. Fyll fickan med gorgonzola. Slut öppningen med 2 tandpetare. Stek köttet i fettet på båda sidor i en stekpanna till önskad stekgrad. Salta och peppra. Stek sedan tomaterna helt kort.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med viltök, oliver och tomater.
  3. Ta bort cocktailpinnarna från köttet och servera det med pastan och sallad.

Tips

Grönt alternativ Ersätt köttet med kokta rotselleriskivor. Låt gorgonzolan smälta ner på de varma skivorna, följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammfärsbollar i aubergine- och tomatsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkotletter med fetaoströra

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Grillad lammrostbiff med sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lammrostbiff med ljumma primörer och getost

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hamburgare med cheddar och jalapenos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tortillapiroger med fredagskänsla

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg
Betyg
(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g tjocka skivor oxfilé
  • 3 msk gorgonzola
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 900 g färsk pasta, t ex linguine
  • 0.5 dl marinerade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl marinerade oliver
  • 0.5 dl marinerade soltorkade tomater i bitar
  • 4 dl salladsblad

Oxfilé bella notte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Kött med smält gorgonzola och stekta tomater. Smakar underbart på en bädd av färsk pasta med vitlök och oliver.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör ett djupt men smalt snitt i sidan på varje biff. Fyll fickan med gorgonzola. Slut öppningen med 2 tandpetare. Stek köttet i fettet på båda sidor i en stekpanna till önskad stekgrad. Salta och peppra. Stek sedan tomaterna helt kort.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med viltök, oliver och tomater.
  3. Ta bort cocktailpinnarna från köttet och servera det med pastan och sallad.

Tips

Grönt alternativ Ersätt köttet med kokta rotselleriskivor. Låt gorgonzolan smälta ner på de varma skivorna, följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammfärsbollar i aubergine- och tomatsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkotletter med fetaoströra

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Grillad lammrostbiff med sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lammrostbiff med ljumma primörer och getost

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hamburgare med cheddar och jalapenos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tortillapiroger med fredagskänsla

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg
Betyg
(17)