För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Köttfärs, kål, potatis och tomat. Allt tillsammans i en stekpanna som tillslut går in i ugnen för att maten ska få en härlig ostgratinerad yta.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 stora kokta potatisar, skivade
  • 1 tomat, tunt skivad
  • 100 g riven ost

Gör så här

  1. Stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Använd en stekpanna som klarar av att stå i ugnen. Lägg färsen åt sidan och bryn vitkål, lök och vitlök i pannan.
  2. Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung. Häll i vatten och fond. Låt puttra ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner persilja.
  3. Fördela potatisskivor och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Kassler med färskpotatismush

(21)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(22)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(10)

Rostbiff med currypotatissallad

(10)

Köttbullar i grönpepparsås

(67)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 stora kokta potatisar, skivade
  • 1 tomat, tunt skivad
  • 100 g riven ost

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Köttfärs, kål, potatis och tomat. Allt tillsammans i en stekpanna som tillslut går in i ugnen för att maten ska få en härlig ostgratinerad yta.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Använd en stekpanna som klarar av att stå i ugnen. Lägg färsen åt sidan och bryn vitkål, lök och vitlök i pannan.
  2. Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung. Häll i vatten och fond. Låt puttra ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner persilja.
  3. Fördela potatisskivor och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Kassler med färskpotatismush

(21)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(22)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(10)

Rostbiff med currypotatissallad

(10)

Köttbullar i grönpepparsås

(67)