Ost- och olivbröd

Ost- och olivbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Ett underbart italienskt brytbröd till buffén.

Tillagningstid: 2 timmar
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 msk torkad oregano eller spiskummin
  • 1 dl kärnfria svarta oliver
  • 1 msk riven ost
  • 1 tsk smulad, torkad timjan

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant.
  2. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i ost och oregano eller spiskummin. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter. Blanda försiktigt i 1 dl kärnfria svarta oliver i degen, dela den i 4 delar och rulla dem till stora bollar.
  3. Lägg dem tätt i en rund och smord sockerkaksform (ca 20 cm i diameter). Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º.
  4. Strö ett par msk riven ost och lite smulad timjan över och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matmuffins

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Ost- och olivbröd
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 msk torkad oregano eller spiskummin
  • 1 dl kärnfria svarta oliver
  • 1 msk riven ost
  • 1 tsk smulad, torkad timjan

Ost- och olivbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Ett underbart italienskt brytbröd till buffén.

Tillagningstid: 2 timmar
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant.
  2. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i ost och oregano eller spiskummin. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter. Blanda försiktigt i 1 dl kärnfria svarta oliver i degen, dela den i 4 delar och rulla dem till stora bollar.
  3. Lägg dem tätt i en rund och smord sockerkaksform (ca 20 cm i diameter). Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º.
  4. Strö ett par msk riven ost och lite smulad timjan över och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matmuffins

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)