Polarpizzor

Polarpizzor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Snabbaste och godaste snabbpizzorna gör du av rågkakor med olika topping.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st små rågkakor
  • Tomat- och mozzarellafyllning:
  • 1 skivad tomat
  • 0.5 skivad mozzarella
  • 2 msk olivolja, efter smak
  • 0.5 dl plockad färsk basilika
  • Chèvrefyllning:
  • 50 g chèvre
  • 0.25 dl pizzaost
  • 2 msk stark ajvar relish
  • Chorizosalamifyllning:
  • 2 msk grovhackad färdig salsa på burk
  • 30 g skivad chorizosalami (3 skivor per rågkaka)
  • 0.5 riven mozzarella
  • 0.5 dl färsk oregano

Gör så här

  1. Varje fyllning räcker till två polarkakor.

Chèvrefyllning

  1. Smula chèvreosten och blanda i pizzaosten. Fördela ajvar på polarkakorna och lägg sedan på chèvreblandningen. Gratinera i ugn ca 6-10 minuter.

Tomat- och mozzarellafyllning

  1. Fördela tomatskivorna på polarkakorna, toppa med en mozarellaskiva. Ringla över lite olivolja och gratinera i ugn ca 10 minuter. Toppa med basilikablad efter gratinering.

Chorizo-salamifyllning

  1. Fördela salsasåsen på polarkakorna. Lägg på chorizo-salamin och mozzarellaosten.
  2. Toppa med oregano och gratinera i ugn 6-10 minuter.

Tips

Du kan alltid använda dig av torkade kryddor istället för färska. Se då bara till att minska på mängden eftersom torkade kryddor oftast smakar mer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enchiladas med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillade filodegsknyten med fetaost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Salta ostplättar

Betyg
Betyg
(3)
Polarpizzor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 st små rågkakor
  • Tomat- och mozzarellafyllning:
  • 1 skivad tomat
  • 0.5 skivad mozzarella
  • 2 msk olivolja, efter smak
  • 0.5 dl plockad färsk basilika
  • Chèvrefyllning:
  • 50 g chèvre
  • 0.25 dl pizzaost
  • 2 msk stark ajvar relish
  • Chorizosalamifyllning:
  • 2 msk grovhackad färdig salsa på burk
  • 30 g skivad chorizosalami (3 skivor per rågkaka)
  • 0.5 riven mozzarella
  • 0.5 dl färsk oregano

Polarpizzor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Snabbaste och godaste snabbpizzorna gör du av rågkakor med olika topping.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varje fyllning räcker till två polarkakor.

Chèvrefyllning

  1. Smula chèvreosten och blanda i pizzaosten. Fördela ajvar på polarkakorna och lägg sedan på chèvreblandningen. Gratinera i ugn ca 6-10 minuter.

Tomat- och mozzarellafyllning

  1. Fördela tomatskivorna på polarkakorna, toppa med en mozarellaskiva. Ringla över lite olivolja och gratinera i ugn ca 10 minuter. Toppa med basilikablad efter gratinering.

Chorizo-salamifyllning

  1. Fördela salsasåsen på polarkakorna. Lägg på chorizo-salamin och mozzarellaosten.
  2. Toppa med oregano och gratinera i ugn 6-10 minuter.

Tips

Du kan alltid använda dig av torkade kryddor istället för färska. Se då bara till att minska på mängden eftersom torkade kryddor oftast smakar mer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enchiladas med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillade filodegsknyten med fetaost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Salta ostplättar

Betyg
Betyg
(3)