Ost med fikonterrin

Ost med fikonterrin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Parmesan och manchego är ju underbara i sig, men med sötman från torkade frukter blir smakerna ännu mer framträdande.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylen
10 portioner
  • 1 dl Coop Prima balsamico
  • 3 stjärnanis
  • 250 g torkade fikon i bitar, fästena borttagna
  • 200 g torkade katrinplommon i bitar
  • 150 g Coop Prima manchegoost
  • 150 g Coop Prima parmigiano reggiano

Gör så här

  1. Låt balsamico och stjärnanis koka ihop tills 1,5 matskedar kvarstår. Ta bort anisen. Mixa fikon och plommon till en massa. Tillsätt balsamicon.
  2. Forma massan till en liten limpa, linda in i bakplåtspapper och låt stå i kylen minst en halvtimme. Skär i skivor och servera till exempelvis Prima Coops manchego-ost och parmesanost.
  3. Kan sparas upp till en månad i kyl, i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ost med fikonterrin
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl Coop Prima balsamico
  • 3 stjärnanis
  • 250 g torkade fikon i bitar, fästena borttagna
  • 200 g torkade katrinplommon i bitar
  • 150 g Coop Prima manchegoost
  • 150 g Coop Prima parmigiano reggiano

Ost med fikonterrin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Parmesan och manchego är ju underbara i sig, men med sötman från torkade frukter blir smakerna ännu mer framträdande.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylen
10 portioner

Gör så här

  1. Låt balsamico och stjärnanis koka ihop tills 1,5 matskedar kvarstår. Ta bort anisen. Mixa fikon och plommon till en massa. Tillsätt balsamicon.
  2. Forma massan till en liten limpa, linda in i bakplåtspapper och låt stå i kylen minst en halvtimme. Skär i skivor och servera till exempelvis Prima Coops manchego-ost och parmesanost.
  3. Kan sparas upp till en månad i kyl, i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!