Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Spansk hårdost med färska kryddor är ett gott tilltugg före eller till maten.

Tillagningstid: 10 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk finhackad, färsk basilika eller mynta
  • 100 g manchego eller fetaost
  • 150 g vattenmelon eller 1 färskt fikon per 150 g melon

Gör så här

  1. Blanda olja och örter på en tallrik. Skär osten i bitar, en bit per person, och rulla runt dem i oljan. Låt dem marinera några minuter. Skär melonen i tärningar, en per person, och fikonet i unna klyftor, en per person. Fäst en melonbit eller fikonklyfta på varje ostbit med en cocktailpinne.
  2. Servera som tilltugg.

Tips

Den färska basilikan går bra att byta ut till torkad. 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad,

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fyllda fikon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Plockfat med melon och ost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad surdegsmacka med fikon och chèvre

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Granatäppelsallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)
Örtmarinerad manchego med melon eller fikon
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk finhackad, färsk basilika eller mynta
  • 100 g manchego eller fetaost
  • 150 g vattenmelon eller 1 färskt fikon per 150 g melon

Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Spansk hårdost med färska kryddor är ett gott tilltugg före eller till maten.

Tillagningstid: 10 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda olja och örter på en tallrik. Skär osten i bitar, en bit per person, och rulla runt dem i oljan. Låt dem marinera några minuter. Skär melonen i tärningar, en per person, och fikonet i unna klyftor, en per person. Fäst en melonbit eller fikonklyfta på varje ostbit med en cocktailpinne.
  2. Servera som tilltugg.

Tips

Den färska basilikan går bra att byta ut till torkad. 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad,

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fyllda fikon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Plockfat med melon och ost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad surdegsmacka med fikon och chèvre

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Granatäppelsallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)