Örtkyckling

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1.3 kg kyckling
  • 2 tsk vitpeppar
  • 1 dl färsk rosmarin på kvist
  • 3 lagerblad
  • 0.5 skivad citron
  • 3.5 dl hackade färska örter (t ex basilika, persilja, mejram och timjan
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Starta ugnen och värm den och en tom ugnsfast form till 225º.
  2. Skölj kycklingnen. Klappa torr med papper. Gnid insidan med salt och peppar. Fyll gärna kycklingen med några kvistar färsk rosmarin. Lossa skinnet försiktigt från bröstet, men inte helt. Skinnet ska vara kvar. Peta in de finhackade örterna under skinnet, salta och häll in lite olivolja. Skär också 3-4 lätta snitt i låren och peta in lite örthack. Bind upp kycklingen.
  3. Pensla kycklingen med olivolja. Salta och peppra. Ta ut den ur den varma formen ur ugnen och häll i lite olivolja. Lägg i kycklingen med ena bröstsidan ner och stek så i ugnen i 5 minuter. Ta ut formen och gör likadant med andra bröstsidan. Vänd sen kycklingen och stek den färdigt med bröstet upp i ca 1 timme.

Servering

Servera med potatisklyftor och en god sallad.

Tips

Lägg gärna några potatisklyftor runt kycklingen, när det gått ca 30 minuter och låt dem steka i det goda fettet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

(2)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Korianderkyckling på spett

(3)

Kokoskyckling från Kenya

(36)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kyckling med pesto i ugn

(108)

Indisk curry på kycklingfärs

(34)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.3 kg kyckling
  • 2 tsk vitpeppar
  • 1 dl färsk rosmarin på kvist
  • 3 lagerblad
  • 0.5 skivad citron
  • 3.5 dl hackade färska örter (t ex basilika, persilja, mejram och timjan
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk salt

Örtkyckling

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Starta ugnen och värm den och en tom ugnsfast form till 225º.
  2. Skölj kycklingnen. Klappa torr med papper. Gnid insidan med salt och peppar. Fyll gärna kycklingen med några kvistar färsk rosmarin. Lossa skinnet försiktigt från bröstet, men inte helt. Skinnet ska vara kvar. Peta in de finhackade örterna under skinnet, salta och häll in lite olivolja. Skär också 3-4 lätta snitt i låren och peta in lite örthack. Bind upp kycklingen.
  3. Pensla kycklingen med olivolja. Salta och peppra. Ta ut den ur den varma formen ur ugnen och häll i lite olivolja. Lägg i kycklingen med ena bröstsidan ner och stek så i ugnen i 5 minuter. Ta ut formen och gör likadant med andra bröstsidan. Vänd sen kycklingen och stek den färdigt med bröstet upp i ca 1 timme.

Servering

Servera med potatisklyftor och en god sallad.

Tips

Lägg gärna några potatisklyftor runt kycklingen, när det gått ca 30 minuter och låt dem steka i det goda fettet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

(2)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Korianderkyckling på spett

(3)

Kokoskyckling från Kenya

(36)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kyckling med pesto i ugn

(108)

Indisk curry på kycklingfärs

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies