Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (11 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg Lammstek utan ben
  • 2 msk flytande margarin
  • Fyllning:
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl persilja, hackad
  • 2 kvistar färsk rosmarin, hackad eller 1 tsk torkad
  • 4 kvistar färsk timjan, repad eller 1 tsk torkad
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Rotselleripuré:
  • 500 g potatis, skalad
  • 150 g rotselleri, skalad
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 1 krm muskotnöt, riven

Gör så här

  1. Fyll skåran i lammsteken med örtfyllningen. ( kan ev skära lite djupare om det behövs ) Bind ihop steken med ett steksnöre så fyllningen inte faller ut. Salta och peppra.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja i och stek runt om tills fin stekyta. Lägg steken i en ugnsform och ställ in i ugnen på 150 grader tills en innetemperatur på 55-57 grader.
  3. När steken är färdig, vispa ur ugnsformen med lite vatten och sila upp skyn i en liten kastrull, värm upp och servera till köttet.

Rotselleripuré

  1. Koka potatis och rotselleri mjuka. Värm mjölken och smöret i en kastrull. Mosa potatis och selleri, tillsätt mjölkblandningen, salta, peppra, häll i riven muskot och rör till en fluffig puré.
  2. Servera köttet med rotselleripurén, skyn och gärna ugnsrostade grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-03-27

@Peter och margareta Vi har nu förtydligat receptet.

Peter

2013-03-25

"Förbered och tillaga steken". Hur då?

margareta

2013-03-23

förbered och tillaga som bilderna visar......VILKA BILDER?

Liknande recept

Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(44)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg Lammstek utan ben
  • 2 msk flytande margarin
  • Fyllning:
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl persilja, hackad
  • 2 kvistar färsk rosmarin, hackad eller 1 tsk torkad
  • 4 kvistar färsk timjan, repad eller 1 tsk torkad
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Rotselleripuré:
  • 500 g potatis, skalad
  • 150 g rotselleri, skalad
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 1 krm muskotnöt, riven

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (11 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fyll skåran i lammsteken med örtfyllningen. ( kan ev skära lite djupare om det behövs ) Bind ihop steken med ett steksnöre så fyllningen inte faller ut. Salta och peppra.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja i och stek runt om tills fin stekyta. Lägg steken i en ugnsform och ställ in i ugnen på 150 grader tills en innetemperatur på 55-57 grader.
  3. När steken är färdig, vispa ur ugnsformen med lite vatten och sila upp skyn i en liten kastrull, värm upp och servera till köttet.

Rotselleripuré

  1. Koka potatis och rotselleri mjuka. Värm mjölken och smöret i en kastrull. Mosa potatis och selleri, tillsätt mjölkblandningen, salta, peppra, häll i riven muskot och rör till en fluffig puré.
  2. Servera köttet med rotselleripurén, skyn och gärna ugnsrostade grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-03-27

@Peter och margareta Vi har nu förtydligat receptet.

Peter

2013-03-25

"Förbered och tillaga steken". Hur då?

margareta

2013-03-23

förbered och tillaga som bilderna visar......VILKA BILDER?

Liknande recept

Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(44)