Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Lammstek med en härlig yta med örtblandningen. Kan ätas varm eller kall.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Örttäcke:
  • 2 dagsgamla vita brödskivor typ formbröd (ca 3 dl)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 0.5 kruka finhackad oregano
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 100 g hackat rökt sidfläsk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg urbenad Lammstek
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • grillpinnar av trä
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Kör brödet till smulor i matberedare. Blanda resterande ingredienser till örttäcket med brödsmulorna.
  2. Bryn sidfläsk och vitlök lätt. Lägg fyllningen i steken.
  3. Repa bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och lägg ovanpå fyllningen. Salta och peppra rejält i och runt om steken.
  4. Stäng igen steken med grillpinnar. Bred örttäcket över. Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60–65 grader.
  5. Låt köttet vila i 10 minuter, ta bort grillpinnarna och skär upp köttet i tunna skivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-02

På en lammstek är det liksom ett hål där benet varit det brukar gå bra att fylla steken där.

Daneil

2012-04-02

Hej har lite problem med "Lägg fyllningen i steken" vad menas med det? Ska man skära en skåra i steken och fylla den eller hur ska man annars göra?

Liknande recept

Grapefruktgravad lax

(2)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

Melonsallad med halloumi

(14)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Linser med citron och persilja

(40)

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(185)
16 st
  • Örttäcke:
  • 2 dagsgamla vita brödskivor typ formbröd (ca 3 dl)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 0.5 kruka finhackad oregano
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 100 g hackat rökt sidfläsk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg urbenad Lammstek
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • grillpinnar av trä
  • 0.5 tsk salt

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Lammstek med en härlig yta med örtblandningen. Kan ätas varm eller kall.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör brödet till smulor i matberedare. Blanda resterande ingredienser till örttäcket med brödsmulorna.
  2. Bryn sidfläsk och vitlök lätt. Lägg fyllningen i steken.
  3. Repa bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och lägg ovanpå fyllningen. Salta och peppra rejält i och runt om steken.
  4. Stäng igen steken med grillpinnar. Bred örttäcket över. Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60–65 grader.
  5. Låt köttet vila i 10 minuter, ta bort grillpinnarna och skär upp köttet i tunna skivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-02

På en lammstek är det liksom ett hål där benet varit det brukar gå bra att fylla steken där.

Daneil

2012-04-02

Hej har lite problem med "Lägg fyllningen i steken" vad menas med det? Ska man skära en skåra i steken och fylla den eller hur ska man annars göra?

Liknande recept

Grapefruktgravad lax

(2)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

Melonsallad med halloumi

(14)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Linser med citron och persilja

(40)

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(185)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies