
Ört- och citronöverbakad lammstek
Betyg (1-5):
Lammstek med en härlig yta med örtblandningen. Kan ätas varm eller kall.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Örttäcke:
- 2 dagsgamla vita brödskivor typ formbröd (ca 3 dl)
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 kruka finhackad persilja
- 0.5 kruka finhackad basilika
- 0.5 kruka finhackad oregano
- 1 citron, rivet skal
- 1 ägg, endast gulan
- 0.5 dl crème fraiche
- 100 g hackat rökt sidfläsk
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 kg urbenad Lammstek
- 3 rosmarinkvistar
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- grillpinnar av trä
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Kör brödet till smulor i matberedare. Blanda resterande ingredienser till örttäcket med brödsmulorna.
- Bryn sidfläsk och vitlök lätt. Lägg fyllningen i steken.
- Repa bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och lägg ovanpå fyllningen. Salta och peppra rejält i och runt om steken.
- Stäng igen steken med grillpinnar. Bred örttäcket över. Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60–65 grader.
- Låt köttet vila i 10 minuter, ta bort grillpinnarna och skär upp köttet i tunna skivor.
Liknande recept
Ört- och citronöverbakad lammstek
Betyg (1-5):
Lammstek med en härlig yta med örtblandningen. Kan ätas varm eller kall.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Kör brödet till smulor i matberedare. Blanda resterande ingredienser till örttäcket med brödsmulorna.
- Bryn sidfläsk och vitlök lätt. Lägg fyllningen i steken.
- Repa bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och lägg ovanpå fyllningen. Salta och peppra rejält i och runt om steken.
- Stäng igen steken med grillpinnar. Bred örttäcket över. Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60–65 grader.
- Låt köttet vila i 10 minuter, ta bort grillpinnarna och skär upp köttet i tunna skivor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-04-02
På en lammstek är det liksom ett hål där benet varit det brukar gå bra att fylla steken där.
2012-04-02
Hej har lite problem med "Lägg fyllningen i steken" vad menas med det? Ska man skära en skåra i steken och fylla den eller hur ska man annars göra?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Britta/Webbredaktionen
2012-04-02
På en lammstek är det liksom ett hål där benet varit det brukar gå bra att fylla steken där.
Daneil
2012-04-02
Hej har lite problem med "Lägg fyllningen i steken" vad menas med det? Ska man skära en skåra i steken och fylla den eller hur ska man annars göra?