Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lammstek med en härlig yta med örtblandningen. Kan ätas varm eller kall.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g hackat rökt sidfläsk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg urbenad Lammstek
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • grillpinnar av trä
  • Örttäcke:
  • 2 dagsgamla vita brödskivor typ formbröd (ca 3 dl)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 0.5 kruka finhackad oregano
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Kör brödet till smulor i matberedare. Blanda resterande ingredienser till örttäcket med brödsmulorna.
  2. Bryn sidfläsk och vitlök lätt. Lägg fyllningen i steken.
  3. Repa bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och lägg ovanpå fyllningen. Salta och peppra rejält i och runt om steken.
  4. Stäng igen steken med grillpinnar. Bred örttäcket över. Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60–65 grader.
  5. Låt köttet vila i 10 minuter, ta bort grillpinnarna och skär upp köttet i tunna skivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-04-02

På en lammstek är det liksom ett hål där benet varit det brukar gå bra att fylla steken där.

Daneil

2012-04-02

Hej har lite problem med "Lägg fyllningen i steken" vad menas med det? Ska man skära en skåra i steken och fylla den eller hur ska man annars göra?

Liknande recept

Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Linser med citron och persilja

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Grapefruktgravad lax

Betyg
Betyg
(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 100 g hackat rökt sidfläsk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg urbenad Lammstek
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • grillpinnar av trä
  • Örttäcke:
  • 2 dagsgamla vita brödskivor typ formbröd (ca 3 dl)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 0.5 kruka finhackad oregano
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lammstek med en härlig yta med örtblandningen. Kan ätas varm eller kall.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör brödet till smulor i matberedare. Blanda resterande ingredienser till örttäcket med brödsmulorna.
  2. Bryn sidfläsk och vitlök lätt. Lägg fyllningen i steken.
  3. Repa bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och lägg ovanpå fyllningen. Salta och peppra rejält i och runt om steken.
  4. Stäng igen steken med grillpinnar. Bred örttäcket över. Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60–65 grader.
  5. Låt köttet vila i 10 minuter, ta bort grillpinnarna och skär upp köttet i tunna skivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-04-02

På en lammstek är det liksom ett hål där benet varit det brukar gå bra att fylla steken där.

Daneil

2012-04-02

Hej har lite problem med "Lägg fyllningen i steken" vad menas med det? Ska man skära en skåra i steken och fylla den eller hur ska man annars göra?

Liknande recept

Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Linser med citron och persilja

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Grapefruktgravad lax

Betyg
Betyg
(2)