För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Lammstek med en härlig yta med örtblandningen. Kan ätas varm eller kall.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Örttäcke:
  • 2 dagsgamla vita brödskivor typ formbröd (ca 3 dl)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 0.5 kruka finhackad oregano
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 100 g hackat rökt sidfläsk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg urbenad Lammstek
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • grillpinnar av trä
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Kör brödet till smulor i matberedare. Blanda resterande ingredienser till örttäcket med brödsmulorna.
  2. Bryn sidfläsk och vitlök lätt. Lägg fyllningen i steken.
  3. Repa bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och lägg ovanpå fyllningen. Salta och peppra rejält i och runt om steken.
  4. Stäng igen steken med grillpinnar. Bred örttäcket över. Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60–65 grader.
  5. Låt köttet vila i 10 minuter, ta bort grillpinnarna och skär upp köttet i tunna skivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-02

På en lammstek är det liksom ett hål där benet varit det brukar gå bra att fylla steken där.

Daneil

2012-04-02

Hej har lite problem med "Lägg fyllningen i steken" vad menas med det? Ska man skära en skåra i steken och fylla den eller hur ska man annars göra?

Liknande recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Kryddiga honungsribs

(19)

Grapefruktgravad lax

(2)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Melonsallad med halloumi

(15)

Linser med citron och persilja

(40)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)
16 st
  • Örttäcke:
  • 2 dagsgamla vita brödskivor typ formbröd (ca 3 dl)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 0.5 kruka finhackad oregano
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 100 g hackat rökt sidfläsk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg urbenad Lammstek
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • grillpinnar av trä
  • 0.5 tsk salt

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Lammstek med en härlig yta med örtblandningen. Kan ätas varm eller kall.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör brödet till smulor i matberedare. Blanda resterande ingredienser till örttäcket med brödsmulorna.
  2. Bryn sidfläsk och vitlök lätt. Lägg fyllningen i steken.
  3. Repa bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och lägg ovanpå fyllningen. Salta och peppra rejält i och runt om steken.
  4. Stäng igen steken med grillpinnar. Bred örttäcket över. Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60–65 grader.
  5. Låt köttet vila i 10 minuter, ta bort grillpinnarna och skär upp köttet i tunna skivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-02

På en lammstek är det liksom ett hål där benet varit det brukar gå bra att fylla steken där.

Daneil

2012-04-02

Hej har lite problem med "Lägg fyllningen i steken" vad menas med det? Ska man skära en skåra i steken och fylla den eller hur ska man annars göra?

Liknande recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Kryddiga honungsribs

(19)

Grapefruktgravad lax

(2)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Melonsallad med halloumi

(15)

Linser med citron och persilja

(40)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)