Gravad lax med grapefrukt

Gravad lax med grapefrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Grava lax själv, det är så enkelt! Här får laxen sting och fräschör från grapefrukt.

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk laxsida, med skinn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 grapefrukt, rivet skal (endast det orangea)
  • 2 msk pressad grapefrukt
  • 2 citroner, riven skal (endast det gula)
  • 1 dl hackad dill
  • dillvippor och citron till garnering
  • 0.5 dl salt

Gör så här

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar citrusskal och grapefruktsaft. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Fördela dillen ovanpå.
  2. Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt och lägg på ett stort fat med skinnsidan uppåt. Lägg på en tyngd.
  3. Grava i kylskåp ca 2 dagar. Vänd på laxen några gånger under tiden.Skär laxen i tunna skivor på snedden vid servering. Garnera med dill och citron.

Servering

Servera gärna med gravlaxsås om det är din favorit.

Tips

Testa att byta ut pressad grapefrukt mot Campari.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(25)
Gravad lax med grapefrukt
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg färsk laxsida, med skinn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 grapefrukt, rivet skal (endast det orangea)
  • 2 msk pressad grapefrukt
  • 2 citroner, riven skal (endast det gula)
  • 1 dl hackad dill
  • dillvippor och citron till garnering
  • 0.5 dl salt

Gravad lax med grapefrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Grava lax själv, det är så enkelt! Här får laxen sting och fräschör från grapefrukt.

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar citrusskal och grapefruktsaft. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Fördela dillen ovanpå.
  2. Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt och lägg på ett stort fat med skinnsidan uppåt. Lägg på en tyngd.
  3. Grava i kylskåp ca 2 dagar. Vänd på laxen några gånger under tiden.Skär laxen i tunna skivor på snedden vid servering. Garnera med dill och citron.

Servering

Servera gärna med gravlaxsås om det är din favorit.

Tips

Testa att byta ut pressad grapefrukt mot Campari.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(25)