Minilaxbiffar med syltad ingefära
  • Tid 20 min

Minilaxbiffar med syltad ingefära

0 (0 betyg)

Tjusiga fiskbiffar på smörstekt bröd med krispiga gurkskivor.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

10 st
  • 400 g färsk laxfilé
  • 50 g syltad ingefära
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk mjöl
  • 2 ägg, endast gulorna
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja till stekning
  • 10 vita brödskivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 350 g gurka i tunna skivor
Till topping:
  • 20 g syltad ingefära
  • 50 g smörgåskrasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tärna laxen, strimla ingefäran fint. Blanda lax och ingefära med risvinäger, soja, mjöl, äggulor och salt. Forma laxröran till minibiffar och stek dem i het panna i olja på båda sidor.

  2. 2

    Skär ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas och stek dem i smör. Lägg gurka på brödet och därefter laxbiffarna. Toppa med smörgåskrasse samt syltad ingefära.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar