Inlagd sill

Inlagd sill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En mild och omtyckt sillsort med klassiska smaker som lök, kryddpeppar och dill. Ett måste på julbordet, till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 2 dygn
4 portioner
  • 450 g filéer av inläggningssill urvattnad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 0.5 dl hackad dill (efter smak)

Gör så här

  1. Blötlägg, filea och flå sillen. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna.
  2. Skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Krossa pepparkornen. Varva sillbitarna i en burk med kryddor, lök och dill.
  3. Häll lagen över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 1 dygn i kylen.

Servering

Lägg upp på ett fat eller i en skål när sillen serveras. Garnera med lökringar och hackad dill. Servera som bufférätt.

Tips

Man kan köpa sill som är färdig för inläggning. Färsk strömming kan kokas i saltat vatten och sedan läggas in som ovan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fg

2011-12-08

Sill

Inlagd sill
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 450 g filéer av inläggningssill urvattnad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 0.5 dl hackad dill (efter smak)

Inlagd sill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En mild och omtyckt sillsort med klassiska smaker som lök, kryddpeppar och dill. Ett måste på julbordet, till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 2 dygn
4 portioner

Gör så här

  1. Blötlägg, filea och flå sillen. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna.
  2. Skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Krossa pepparkornen. Varva sillbitarna i en burk med kryddor, lök och dill.
  3. Häll lagen över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 1 dygn i kylen.

Servering

Lägg upp på ett fat eller i en skål när sillen serveras. Garnera med lökringar och hackad dill. Servera som bufférätt.

Tips

Man kan köpa sill som är färdig för inläggning. Färsk strömming kan kokas i saltat vatten och sedan läggas in som ovan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fg

2011-12-08

Sill