
Inlagd sill
Betyg (1-5):
En mild och omtyckt sillsort med klassiska smaker som lök, kryddpeppar och dill. Ett måste på julbordet, till påsk och midsommar.
Tillagningstid: 2 dygn
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 450 g filéer av inläggningssill urvattnad
- 1.5 dl vatten
- 5 msk ättiksprit (12 %) (12 %)
- 1 dl socker
- 1 rödlök eller gul lök
- 10 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- 0.5 dl hackad dill (efter smak)
Gör så här
- Blötlägg, filea och flå sillen. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna.
- Skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Krossa pepparkornen. Varva sillbitarna i en burk med kryddor, lök och dill.
- Häll lagen över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 1 dygn i kylen.
Servering
Lägg upp på ett fat eller i en skål när sillen serveras. Garnera med lökringar och hackad dill. Servera som bufférätt.
Tips

Man kan köpa sill som är färdig för inläggning. Färsk strömming kan kokas i saltat vatten och sedan läggas in som ovan.
Inlagd sill
Betyg (1-5):
En mild och omtyckt sillsort med klassiska smaker som lök, kryddpeppar och dill. Ett måste på julbordet, till påsk och midsommar.
Tillagningstid: 2 dygn
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blötlägg, filea och flå sillen. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna.
- Skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Krossa pepparkornen. Varva sillbitarna i en burk med kryddor, lök och dill.
- Häll lagen över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 1 dygn i kylen.
Servering
Lägg upp på ett fat eller i en skål när sillen serveras. Garnera med lökringar och hackad dill. Servera som bufférätt.
Tips

Man kan köpa sill som är färdig för inläggning. Färsk strömming kan kokas i saltat vatten och sedan läggas in som ovan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Fg
2011-12-08
Sill