Inlagd sill

Inlagd sill

3.29 (14 betyg)

En mild och omtyckt sillsort med klassiska smaker som lök, kryddpeppar och dill.

  • Ingredienser 8

Tillagningstid: 2 dygn

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g filéer av inläggningssill urvattnad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 0.5 dl hackad dill (efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg, filea och flå sillen. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna.

  2. 2

    Skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Krossa pepparkornen. Varva sillbitarna i en burk med kryddor, lök och dill.

  3. 3

    Häll lagen över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 1 dygn i kylen.

Servering

Lägg upp på ett fat eller i en skål när sillen serveras. Garnera med lökringar och hackad dill. Servera som bufférätt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Man kan köpa sill som är färdig för inläggning. Färsk strömming kan kokas i saltat vatten och sedan läggas in som ovan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Fg

    Sill