Inlagd sill

Inlagd sill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En mild och omtyckt sillsort med klassiska smaker som lök, kryddpeppar och dill. Ett måste på julbordet, till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 2 dygn
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g filéer av inläggningssill urvattnad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 0.5 dl hackad dill (efter smak)

Gör så här

  1. Blötlägg, filea och flå sillen. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna.
  2. Skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Krossa pepparkornen. Varva sillbitarna i en burk med kryddor, lök och dill.
  3. Häll lagen över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 1 dygn i kylen.

Servering

Lägg upp på ett fat eller i en skål när sillen serveras. Garnera med lökringar och hackad dill. Servera som bufférätt.

Tips

Man kan köpa sill som är färdig för inläggning. Färsk strömming kan kokas i saltat vatten och sedan läggas in som ovan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fg

2011-12-08

Sill

Inlagd sill
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 450 g filéer av inläggningssill urvattnad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 0.5 dl hackad dill (efter smak)

Inlagd sill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En mild och omtyckt sillsort med klassiska smaker som lök, kryddpeppar och dill. Ett måste på julbordet, till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 2 dygn
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg, filea och flå sillen. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna.
  2. Skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Krossa pepparkornen. Varva sillbitarna i en burk med kryddor, lök och dill.
  3. Häll lagen över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 1 dygn i kylen.

Servering

Lägg upp på ett fat eller i en skål när sillen serveras. Garnera med lökringar och hackad dill. Servera som bufférätt.

Tips

Man kan köpa sill som är färdig för inläggning. Färsk strömming kan kokas i saltat vatten och sedan läggas in som ovan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fg

2011-12-08

Sill