Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

4 (5 betyg)

Marinera köttet kvällen före och servera på buffén.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bufféportioner
  • 2 fläskfiléer
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
Mango chutney-marinad
  • 2 dl mango chutney
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finskuren
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 kruka persilja eller koriander, hackad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk neutral olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och krydda med salt och peppar runt om. Stek köttet till fin stekyta runt om i smör och låt sedan tillagas till en innertemperatur på 67° mitt i ugnen.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till marinaden. När köttet svalnat, skär upp i centimetertjocka skivor och skeda över marinaden. Låt marinera ca 1 timme före servering. Garnera gärna med färska örter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar