För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Öppen lasagne med rostade grönsaker

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Snabb och vacker middag med smak av Italien

Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 paprikor, i klyftor
  • 1 zucchini, i bitar
  • 0.5 urkärnad, finhackad chili
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk socker, eller honung
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 8 färska pastaplattor
  • 150 g parmesanost, eller annan lagrad riven ost
  • 2 msk färsk basilika, plockade blad
  • 60 g salami

Gör så här

  1. Blanda lök och grönsaker med chili, vitlök, olja, salt och peppar och lägg i en långpanna. Grilla högt upp i ugnen 10 minuter. Koka ihop crème fraiche, tomater, buljongtärning, socker och kryddor cirka 10 minuter.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastaplattorna 3 minuter. Lägg 2 pastaplattor på varje tallrik och fördela grönsaksröran på dessa. Vik ihop till ett litet paket och häll över såsen.
  3. Toppa med riven parmesan, några basilikablad och eventuellt salami. Servera med en grönsallad. Lasagnen kan även göras i ugn som en vanlig lasagne. Gratinera då 10-15 minuter i 225 grader.

Servering

Blandad sallad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(17)

Medelhavsgratäng

(22)

Grillad grön sparris med chorizo

(23)

Korvstroganoff på grillen

(4)

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

(52)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Spagetti med tomatsås

(40)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 paprikor, i klyftor
  • 1 zucchini, i bitar
  • 0.5 urkärnad, finhackad chili
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk socker, eller honung
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 8 färska pastaplattor
  • 150 g parmesanost, eller annan lagrad riven ost
  • 2 msk färsk basilika, plockade blad
  • 60 g salami

Öppen lasagne med rostade grönsaker

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Snabb och vacker middag med smak av Italien

Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lök och grönsaker med chili, vitlök, olja, salt och peppar och lägg i en långpanna. Grilla högt upp i ugnen 10 minuter. Koka ihop crème fraiche, tomater, buljongtärning, socker och kryddor cirka 10 minuter.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastaplattorna 3 minuter. Lägg 2 pastaplattor på varje tallrik och fördela grönsaksröran på dessa. Vik ihop till ett litet paket och häll över såsen.
  3. Toppa med riven parmesan, några basilikablad och eventuellt salami. Servera med en grönsallad. Lasagnen kan även göras i ugn som en vanlig lasagne. Gratinera då 10-15 minuter i 225 grader.

Servering

Blandad sallad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(17)

Medelhavsgratäng

(22)

Grillad grön sparris med chorizo

(23)

Korvstroganoff på grillen

(4)

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

(52)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Spagetti med tomatsås

(40)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)