Öppen hummerlasagne
  • Tid 50 min

Öppen hummerlasagne

3 (6 betyg)

Helt klart lyxfeeling med hummer. Men verkligen inte svår att tillaga.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 23

Ingredienser

4 portioner
  • 2 frysta tinade humrar
  • 1 paket färska pastaplattor (250 g)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
Grönsaksfräs:
  • 2 stora skalade morötter
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
Hummersås:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 liten hackad röd paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 4 finhackade vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka persilja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin eller vermouth
  • 0.75 konc. hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på en stor kastrull med vatten, salt och buljongtärning till pastaplattorna. Knäck hummerklorna med en nötknäckare eller banka med t ex en kavel. Plocka ut köttet och lägg åt sidan. Skala stjärtarna och skär i mindre bitar.

Hummersås:

  1. 1

    Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs hummerskalen tillsammans med paprika, lök, vitlök och persiljestjälkar (spara bladen till garnering).

  2. 2

    Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 2 min till. Häll i vin och hummerfond, låt sjuda någon minut. Häll såsen genom en sil ner i en kastrull. Pressa ut så mycket vätska det går. Häll grädden i såsen och låt koka ihop 4–5 min på medelvärme.

Grönsaksfräs:

  1. 1

    Fintärna morötter, paprika och zucchini. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek alla grönsaker tills de är näst intill klara men fortfarande har tuggmotstånd. Vänd ev ner sherryvinäger och smaka av med salt.

  2. 2

    Koka pastaplattorna. Varva dem med grönsaksfräs, hummerkött och hummersås på fyra tallrikar. Lägg en klo på toppen!

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar