Öppen hummerlasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (8 betyg)

Helt klart lyxfeeling med hummer. Men verkligen inte svår att tillaga. Recept av Anette Rosvall och Emma Hamberg.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 frysta tinade humrar
  • 1 paket färska pastaplattor (250 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaksfräs:
  • 2 stora skalade morötter
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • Hummersås:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 liten hackad röd paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 4 finhackade vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka persilja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin eller vermouth
  • 0.75 konc. hummerfond
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten, salt och buljongtärning till pastaplattorna. Knäck hummerklorna med en nötknäckare eller banka med t ex en kavel. Plocka ut köttet och lägg åt sidan. Skala stjärtarna och skär i mindre bitar.

Hummersås:

  1. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs hummerskalen tillsammans med paprika, lök, vitlök och persiljestjälkar (spara bladen till garnering).
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 2 min till. Häll i vin och hummerfond, låt sjuda någon minut. Häll såsen genom en sil ner i en kastrull. Pressa ut så mycket vätska det går. Häll grädden i såsen och låt koka ihop 4–5 min på medelvärme.

Grönsaksfräs:

  1. Fintärna morötter, paprika och zucchini. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek alla grönsaker tills de är näst intill klara men fortfarande har tuggmotstånd. Vänd ev ner sherryvinäger och smaka av med salt.
  2. Koka pastaplattorna. Varva dem med grönsaksfräs, hummerkött och hummersås på fyra tallrikar. Lägg en klo på toppen!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej Anette! Jag kollade och såg att receptet var med i Mer smak 2015 med dig och Emma Hamberg. Självklar ska vi skriva dit er som avsändare (det måste ha försvunnit på vägen). Nu står det här :) /Maja, redaktör

Anette Rosvall

2020-09-20

Hej! Jättekul att ni blir inspirerade av recept från andra. Lasagnen är galet god, men när man norpar rakt av så kan det vara trevligt att kanske puffa lite för upphovsmakaren. Publicerade exakt detta recept för ett par år sedan på DinVinguide... Har dessutom publicerat det i en av mina kokböcker. MVH Anette Rosvall

Liknande recept

Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blomkålssoppa med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tonis hummer

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tortelloni med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Pasta med musslor och tomat

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Räk- och kräftsallad med matvete

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 2 frysta tinade humrar
  • 1 paket färska pastaplattor (250 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaksfräs:
  • 2 stora skalade morötter
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • Hummersås:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 liten hackad röd paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 4 finhackade vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka persilja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin eller vermouth
  • 0.75 konc. hummerfond
  • 3 dl vispgrädde

Öppen hummerlasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (8 betyg)

Helt klart lyxfeeling med hummer. Men verkligen inte svår att tillaga. Recept av Anette Rosvall och Emma Hamberg.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten, salt och buljongtärning till pastaplattorna. Knäck hummerklorna med en nötknäckare eller banka med t ex en kavel. Plocka ut köttet och lägg åt sidan. Skala stjärtarna och skär i mindre bitar.

Hummersås:

  1. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs hummerskalen tillsammans med paprika, lök, vitlök och persiljestjälkar (spara bladen till garnering).
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 2 min till. Häll i vin och hummerfond, låt sjuda någon minut. Häll såsen genom en sil ner i en kastrull. Pressa ut så mycket vätska det går. Häll grädden i såsen och låt koka ihop 4–5 min på medelvärme.

Grönsaksfräs:

  1. Fintärna morötter, paprika och zucchini. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek alla grönsaker tills de är näst intill klara men fortfarande har tuggmotstånd. Vänd ev ner sherryvinäger och smaka av med salt.
  2. Koka pastaplattorna. Varva dem med grönsaksfräs, hummerkött och hummersås på fyra tallrikar. Lägg en klo på toppen!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej Anette! Jag kollade och såg att receptet var med i Mer smak 2015 med dig och Emma Hamberg. Självklar ska vi skriva dit er som avsändare (det måste ha försvunnit på vägen). Nu står det här :) /Maja, redaktör

Anette Rosvall

2020-09-20

Hej! Jättekul att ni blir inspirerade av recept från andra. Lasagnen är galet god, men när man norpar rakt av så kan det vara trevligt att kanske puffa lite för upphovsmakaren. Publicerade exakt detta recept för ett par år sedan på DinVinguide... Har dessutom publicerat det i en av mina kokböcker. MVH Anette Rosvall

Liknande recept

Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blomkålssoppa med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tonis hummer

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tortelloni med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Pasta med musslor och tomat

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Räk- och kräftsallad med matvete

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)