För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Öppen hummerlasagne

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Helt klart lyxfeeling med hummer. Men verkligen inte svår att tillaga.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 frysta tinade humrar
  • 1 paket färska pastaplattor (250 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaksfräs:
  • 2 stora skalade morötter
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • Hummersås:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 liten hackad röd paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 4 finhackade vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka persilja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin eller vermouth
  • 0.75 konc. hummerfond
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten, salt och buljongtärning till pastaplattorna. Knäck hummerklorna med en nötknäckare eller banka med t ex en kavel. Plocka ut köttet och lägg åt sidan. Skala stjärtarna och skär i mindre bitar.

Hummersås:

  1. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs hummerskalen tillsammans med paprika, lök, vitlök och persiljestjälkar (spara bladen till garnering).
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 2 min till. Häll i vin och hummerfond, låt sjuda någon minut. Häll såsen genom en sil ner i en kastrull. Pressa ut så mycket vätska det går. Häll grädden i såsen och låt koka ihop 4–5 min på medelvärme.

Grönsaksfräs:

  1. Fintärna morötter, paprika och zucchini. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek alla grönsaker tills de är näst intill klara men fortfarande har tuggmotstånd. Vänd ev ner sherryvinäger och smaka av med salt.
  2. Koka pastaplattorna. Varva dem med grönsaksfräs, hummerkött och hummersås på fyra tallrikar. Lägg en klo på toppen!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med räkor

(27)

Räk- och kräftsallad med matvete

(72)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Pasta med musslor och tomat

(10)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

Kräftsoppa

(21)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Räktacos

(14)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 2 frysta tinade humrar
  • 1 paket färska pastaplattor (250 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaksfräs:
  • 2 stora skalade morötter
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • Hummersås:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 liten hackad röd paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 4 finhackade vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka persilja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin eller vermouth
  • 0.75 konc. hummerfond
  • 3 dl vispgrädde

Öppen hummerlasagne

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Helt klart lyxfeeling med hummer. Men verkligen inte svår att tillaga.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten, salt och buljongtärning till pastaplattorna. Knäck hummerklorna med en nötknäckare eller banka med t ex en kavel. Plocka ut köttet och lägg åt sidan. Skala stjärtarna och skär i mindre bitar.

Hummersås:

  1. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs hummerskalen tillsammans med paprika, lök, vitlök och persiljestjälkar (spara bladen till garnering).
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 2 min till. Häll i vin och hummerfond, låt sjuda någon minut. Häll såsen genom en sil ner i en kastrull. Pressa ut så mycket vätska det går. Häll grädden i såsen och låt koka ihop 4–5 min på medelvärme.

Grönsaksfräs:

  1. Fintärna morötter, paprika och zucchini. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek alla grönsaker tills de är näst intill klara men fortfarande har tuggmotstånd. Vänd ev ner sherryvinäger och smaka av med salt.
  2. Koka pastaplattorna. Varva dem med grönsaksfräs, hummerkött och hummersås på fyra tallrikar. Lägg en klo på toppen!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med räkor

(27)

Räk- och kräftsallad med matvete

(72)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Pasta med musslor och tomat

(10)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

Kräftsoppa

(21)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Räktacos

(14)