Okonomiyaki med räkor

Okonomiyaki med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(117)

Matiga japanska plättar med vitkål, räkor och sesamfrön. Ett smakrikt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g frysta räkor med skal, tinade
  • 2 msk sesamfrön
  • 8 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 200 g vitkål
  • 2 salladslökar
  • neutral olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Dippsås
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk japansk soja
  • 3 tsk srirachasås eller annan het chilisås

Gör så här

  1. Tina räkorna. Skala och hacka dem grovt. Rosta sesamfröna till fin färg i torr stekpanna. Vispa ägg, mjöl, soja, sesamolja och salt till en jämn smet.
  2. Strimla kålen så fint du kan, använd gärna mandolin eller osthyvel. Skär salladslöken fint, även det gröna. Rör ner räkor, kål och lök i äggsmeten. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna.
  3. Häll i smeten i formen av små plättar, strö över sesamfröna och vänd när det blivit en stekyta. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen och servera till plättarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2021-01-04

Jag anvönde mig av ca 1,5 dl bovetemjöl och det funkade jättebra.

Coop

2020-08-28

Hej Bittan! Det finns två recept på Okonomiyaki, detta är det ena. Båda kan du hitta här på coop.se. Mvh Maja, redaktör

Bittan

2020-07-26

Hur kommer det sig att receptet här skiljer sig från det som kom i tidningen Mersmak?

Coop

2020-04-21

Hej Lina! Det ska vara en halv matsked soja i smeten :) /Maja (redaktör)

Lina

2020-04-17

I steg ett står att man ska blanda i soja. Men i receptet finns ingen mängd soja angiven (förutom till dippsåsen).

Isa

2018-12-11

Jättegott! Serverade med marinerade grönsaker (gurka och morötter), passade väldigt bra!

Carl

2018-10-02

Vanligt glutenfritt mjöl går jättebra

Coop

2018-09-17

Till Anna: Receptet är inte provlagat med annan mjölsort men testa med rismjöl. Lycka till! :)

Anna

2018-09-17

Kan man använda nåt annat istället för vetemjöl? Gärna glutenfritt

Evelina

2018-08-15

Fantasriskt!!!!

Magnus

2018-07-09

Mmmm jättegott!! Enkelt och smidigt. Kommer lagas många ggr helt klart.

Eva

2018-05-04

La i en vitlöksklyfta, lite chilipulver och vitpeppar i smeten också. Gott!

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(102)
Okonomiyaki med räkor
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g frysta räkor med skal, tinade
  • 2 msk sesamfrön
  • 8 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 200 g vitkål
  • 2 salladslökar
  • neutral olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Dippsås
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk japansk soja
  • 3 tsk srirachasås eller annan het chilisås

Okonomiyaki med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(117)

Matiga japanska plättar med vitkål, räkor och sesamfrön. Ett smakrikt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina räkorna. Skala och hacka dem grovt. Rosta sesamfröna till fin färg i torr stekpanna. Vispa ägg, mjöl, soja, sesamolja och salt till en jämn smet.
  2. Strimla kålen så fint du kan, använd gärna mandolin eller osthyvel. Skär salladslöken fint, även det gröna. Rör ner räkor, kål och lök i äggsmeten. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna.
  3. Häll i smeten i formen av små plättar, strö över sesamfröna och vänd när det blivit en stekyta. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen och servera till plättarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2021-01-04

Jag anvönde mig av ca 1,5 dl bovetemjöl och det funkade jättebra.

Coop

2020-08-28

Hej Bittan! Det finns två recept på Okonomiyaki, detta är det ena. Båda kan du hitta här på coop.se. Mvh Maja, redaktör

Bittan

2020-07-26

Hur kommer det sig att receptet här skiljer sig från det som kom i tidningen Mersmak?

Coop

2020-04-21

Hej Lina! Det ska vara en halv matsked soja i smeten :) /Maja (redaktör)

Lina

2020-04-17

I steg ett står att man ska blanda i soja. Men i receptet finns ingen mängd soja angiven (förutom till dippsåsen).

Isa

2018-12-11

Jättegott! Serverade med marinerade grönsaker (gurka och morötter), passade väldigt bra!

Carl

2018-10-02

Vanligt glutenfritt mjöl går jättebra

Coop

2018-09-17

Till Anna: Receptet är inte provlagat med annan mjölsort men testa med rismjöl. Lycka till! :)

Anna

2018-09-17

Kan man använda nåt annat istället för vetemjöl? Gärna glutenfritt

Evelina

2018-08-15

Fantasriskt!!!!

Magnus

2018-07-09

Mmmm jättegott!! Enkelt och smidigt. Kommer lagas många ggr helt klart.

Eva

2018-05-04

La i en vitlöksklyfta, lite chilipulver och vitpeppar i smeten också. Gott!

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(102)