Nypotatissallad med myntadressing
  • Tid 30 min

Nypotatissallad med myntadressing

5 (1 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 600 g färskpotatis (eller delikatesspotatis)
  • 150 g späda morötter
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 8 rädisor, skivade
  • 1 kruka finbladig grönkål eller svartkål, eller 50 g babyspenat
Myntadressing
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skrubba potatisen och koka i saltat vatten. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar om det behövs. Låt koka med potatisen de sista 3 min.

  2. 2

    Låt ånga av och svalna. Dela potatisarna om de är stora. Tina ärterna.

Myntadressing:

  1. 1

    Plocka bladen från myntan. Hacka fint. Blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Lägg upp potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över dressingen, salta och peppra.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vänd runt potatisen i lite smör/ olja innan du blandar salladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar