Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • 4 pitabröd
  • Rostade rotfruktsstavar:
  • 600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Basilikayoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
  2. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
  3. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.

Servering

Servera med färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • 4 pitabröd
  • Rostade rotfruktsstavar:
  • 600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Basilikayoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
  2. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
  3. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.

Servering

Servera med färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)