Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

0 (0 betyg)

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • 4 pitabröd
Rostade rotfruktsstavar:
  • 600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Basilikayoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt

  2. 2

    Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.

  3. 3

    Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.

Servering

Servera med färsk basilika.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar