Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • 4 pitabröd
  • Rostade rotfruktsstavar:
  • 600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Basilikayoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
  2. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
  3. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.

Servering

Servera med färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • 4 pitabröd
  • Rostade rotfruktsstavar:
  • 600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Basilikayoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
  2. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
  3. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.

Servering

Servera med färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!