Nudelsoppa med pocherat ägg

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 200 g äggnudlar
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 3 salladslökar
  • Pocherade ägg:
  • 2 liter vatten
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärning, ingefära, chili och vitlök. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Pocherade ägg: Häll vatten och vinäger i en annan kastrull. Precis innan vattnet börjar koka rör runt i kastrullen så det blir en virvel. Knäck försiktigt ner ägget och låt sjuda ca 3 min, rör om så vattnet rör sig. Gör 2 ägg i taget och lyft upp dem med hålslev när de är klara.
  3. Tillsätt nudlar och vitkål i buljongen. När nudlarna är mjuka lägg i salladslök och servera soppan med pocherat ägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofi

2015-10-21

Limefrukt skulle det va i också!

Ogun

2015-05-14

Spännande!

monica

2015-04-29

väldigt gott, men receptet behöver en del kompletterinmgar, salladslök och nudlar står inte med i ingredienslistan vilket är en nackdel när man ska handla bl a, man får gissa föreslagen mängd och vilken slags nudlar men ska ta

Andreas

2015-04-14

Nudlarna saknas i ingredienslistan. Hur mycket och vilken sort ska det va? Salladslöken saknas också.

Liknande recept

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Ramen med chilichampinjoner och ägg

(0)

Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

(8)

Thaifiskbiffar

(56)

Glasnudlar med ägg

(3)

Ramen med salladskål och champinjoner

(16)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsoppa med ägg

(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 200 g äggnudlar
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 3 salladslökar
  • Pocherade ägg:
  • 2 liter vatten
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt

Nudelsoppa med pocherat ägg

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärning, ingefära, chili och vitlök. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Pocherade ägg: Häll vatten och vinäger i en annan kastrull. Precis innan vattnet börjar koka rör runt i kastrullen så det blir en virvel. Knäck försiktigt ner ägget och låt sjuda ca 3 min, rör om så vattnet rör sig. Gör 2 ägg i taget och lyft upp dem med hålslev när de är klara.
  3. Tillsätt nudlar och vitkål i buljongen. När nudlarna är mjuka lägg i salladslök och servera soppan med pocherat ägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofi

2015-10-21

Limefrukt skulle det va i också!

Ogun

2015-05-14

Spännande!

monica

2015-04-29

väldigt gott, men receptet behöver en del kompletterinmgar, salladslök och nudlar står inte med i ingredienslistan vilket är en nackdel när man ska handla bl a, man får gissa föreslagen mängd och vilken slags nudlar men ska ta

Andreas

2015-04-14

Nudlarna saknas i ingredienslistan. Hur mycket och vilken sort ska det va? Salladslöken saknas också.

Liknande recept

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Ramen med chilichampinjoner och ägg

(0)

Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

(8)

Thaifiskbiffar

(56)

Glasnudlar med ägg

(3)

Ramen med salladskål och champinjoner

(16)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsoppa med ägg

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies