Nudelsallad med skivad entrecôte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

En riktigt lyxig nudelsallad med alla de härliga thailändska smakerna: ingefära, soja, chili, sesam, vitlök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g glasnudlar (vermicellinudlar)
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 100 g morot, fint strimlad
  • 2 salladslökar, fint skivade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 pak choi, strimlad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • Dressing
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk socker eller ljus sirap
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk skalade sesamfrön, till servering
  • Entrecôte
  • 500 g entrecôte
  • 0.75 dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olja eller smör, till stekning
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 3–4 skivor. Blanda soja och vitlök och vänd runt med köttskivorna. Låt stå en stund.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta sesamfröna i torr panna till fin färg. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja eller smör till fin stekyta på båda sidor, gärna med lätt rosa mitt. Dra några varv med pepparkvarnen.
  4. Skölj hastigt av de nykokta nudlarna och vänd ner varma i dressingen. Tillsätt alla grönsaker och hälften av koriandern och sesamfröna. Toppa med resterande koriander och frön. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå nudlarna vid servering.

Tips

Låt var och en pressa över limesaft vid bordet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Laura

2021-04-07

Delicious!! I now have the dressing as a staple in my refrigerator... 👏👏👏

Coop

2020-06-08

Hej Gamze! Det är rätt att det ska vara 1 dl soja i dressingen. Den hade fallit ur receptet men är tillbaka nu. Tack för att du påpekade det. Mvh Maja, redaktör

Gamze

2020-06-04

Sett recept saknar 1dl japansk soja i dressingen. Det är med i tidningen men inte här.

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kefta med tomatdipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Glaserade kamben med regnbågsslaw

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 200 g glasnudlar (vermicellinudlar)
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 100 g morot, fint strimlad
  • 2 salladslökar, fint skivade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 pak choi, strimlad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • Dressing
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk socker eller ljus sirap
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk skalade sesamfrön, till servering
  • Entrecôte
  • 500 g entrecôte
  • 0.75 dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olja eller smör, till stekning
  • svartpeppar

Nudelsallad med skivad entrecôte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

En riktigt lyxig nudelsallad med alla de härliga thailändska smakerna: ingefära, soja, chili, sesam, vitlök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i 3–4 skivor. Blanda soja och vitlök och vänd runt med köttskivorna. Låt stå en stund.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta sesamfröna i torr panna till fin färg. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja eller smör till fin stekyta på båda sidor, gärna med lätt rosa mitt. Dra några varv med pepparkvarnen.
  4. Skölj hastigt av de nykokta nudlarna och vänd ner varma i dressingen. Tillsätt alla grönsaker och hälften av koriandern och sesamfröna. Toppa med resterande koriander och frön. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå nudlarna vid servering.

Tips

Låt var och en pressa över limesaft vid bordet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Laura

2021-04-07

Delicious!! I now have the dressing as a staple in my refrigerator... 👏👏👏

Coop

2020-06-08

Hej Gamze! Det är rätt att det ska vara 1 dl soja i dressingen. Den hade fallit ur receptet men är tillbaka nu. Tack för att du påpekade det. Mvh Maja, redaktör

Gamze

2020-06-04

Sett recept saknar 1dl japansk soja i dressingen. Det är med i tidningen men inte här.

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kefta med tomatdipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Glaserade kamben med regnbågsslaw

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)