Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås
  • Tid 30 min

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

3.67 (3 betyg)

Silkestofu är mjuk och len i konsistensen och passar perfekt till de krispiga böngroddarna, morötterna och jordnötterna i den smakrika nudelsalladen. En krämig jordnötssås med kokosmjölk passar perfekt till.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 90 g risnudlar
  • 400 g silkestofu
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 morötter, strimlade
  • 0.5 gurka, hyvlad på längden
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 röda chili, strimlade
  • 2 dl hackad thaibasilika
  • 3 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • 1 dl salta jordnötter, till servering
Jordnötssås:
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk fisksås (nam pla)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner med kallt vatten.

  2. 2

    Mixa ingredienserna till jordnötssåsen till en slät sås. Skär tofun i tärningar.

  3. 3

    Vänd ihop nudlarna med tofun, alla grönsaker, limeskal (endast det gröna), limesaft och olja. Smaka av med salt. Servera nudelsalladen med jordnötssåsen och extra jordnötter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Thaibasilikan går bra att byta ut mot mynta eller koriander.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Therese

    Fisksås är väl inte vegetariskt?