Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya

Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Fräsch sallad med asiatiska smaker som papaya, chili, oystersås och thaibasilika.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 125 g breda risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 300 g papaya
  • 0.5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk neutral olja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl oyster sauce
  • 1 kruka thaibasilika eller mynta
  • 1 lime, till servering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kallt vatten och låt stå minst 1 tim. Låt räkorna rinna av om de legat i lake eller varit frysta. Skala, kärna ur och tärna papayan och gurkan. Strimla salladslök och chili.
  2. Blanda limeskal, limesaft, riven ingefära, vatten, honung, olja och salt till en vinägrett. Vänd ner räkor och alla grönsaker i vinägretten. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök. Tillsätt de blötlagda nudlarna och häll över oystersås. Rör om tills nudlarna är täckta med såsen. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och toppa med räksalladen. Strö över sesamfröna och garnera med limeklyftor och thaibasilika.

Tips

Gör salladen utan räkorna och servera med en grillad fisk eller kyckling.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2019-12-28

Byter ut papayan mot mango! Och ibland skippar jag räkorna och serverar nudlarna till grillad ryggbiff!

Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 125 g breda risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 300 g papaya
  • 0.5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk neutral olja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl oyster sauce
  • 1 kruka thaibasilika eller mynta
  • 1 lime, till servering
  • 0.5 tsk salt

Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Fräsch sallad med asiatiska smaker som papaya, chili, oystersås och thaibasilika.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kallt vatten och låt stå minst 1 tim. Låt räkorna rinna av om de legat i lake eller varit frysta. Skala, kärna ur och tärna papayan och gurkan. Strimla salladslök och chili.
  2. Blanda limeskal, limesaft, riven ingefära, vatten, honung, olja och salt till en vinägrett. Vänd ner räkor och alla grönsaker i vinägretten. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök. Tillsätt de blötlagda nudlarna och häll över oystersås. Rör om tills nudlarna är täckta med såsen. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och toppa med räksalladen. Strö över sesamfröna och garnera med limeklyftor och thaibasilika.

Tips

Gör salladen utan räkorna och servera med en grillad fisk eller kyckling.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2019-12-28

Byter ut papayan mot mango! Och ibland skippar jag räkorna och serverar nudlarna till grillad ryggbiff!