Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya
Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya
  • Tid 35 min

Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya

4.67 (3 betyg)

Fräsch sallad med asiatiska smaker som papaya, chili, oystersås och thaibasilika.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 125 g breda risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 300 g papaya
  • 0.5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl oyster sauce
  • 1 kruka thaibasilika eller mynta
  • 1 lime, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg nudlarna i kallt vatten och låt stå minst 1 tim. Låt räkorna rinna av om de legat i lake eller varit frysta. Skala, kärna ur och tärna papayan och gurkan. Strimla salladslök och chili.

  2. 2

    Blanda limeskal, limesaft, riven ingefära, vatten, honung, olja och salt till en vinägrett. Vänd ner räkor och alla grönsaker i vinägretten. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.

  3. 3

    Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök. Tillsätt de blötlagda nudlarna och häll över oystersås. Rör om tills nudlarna är täckta med såsen. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och toppa med räksalladen. Strö över sesamfröna och garnera med limeklyftor och thaibasilika.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör salladen utan räkorna och servera med en grillad fisk eller kyckling.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar