Pad thai med kyckling

Pad thai med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(393)

Underbart god one pot pad thai med kyckling, risnudlar, ostronsås, lime och fisksås. Snabbt, enkelt och mindre disk! Ett lättlagat recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 200 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 7 dl vatten
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk ostronsås
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g risnudlar
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olja i en gryta. Tillsätt fint strimlad kyckling och stek en stund till under omrörning. Häll i 5 dl vatten och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt limesaft,ostronsås, fisksås, socker, tomatpuré och sesamolja.
  2. Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka. Späd med resten av vattnet lite i taget allt eftersom det kokar in i nudlarna.
  3. Ta grytan från värmen när nudlarna är mjuka och nästan all vätska kokat in. Rör ner de uppvispade äggen så det bildas en krämig sås. Smaka av med salt. Fördela nudlarna i portionsskålar och toppa med salladslök och jordnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-21

Hej Christina, vad märkligt. När vi har provlagat med risnudlar har det gått bra, kan de ha kokat för länge?

Christina

2022-02-21

Nudlarna kletade ihop som klister,de gick inte att koka med i maten , blev till att ta bort degklumpen bestående av nudlar och koka egna nudlar på sidan och blanda i . Blev misslyckat,

Checkbox Coop

2022-02-09

Hej Christina, det var tråkigt att höra! Vad var det som hände med nudlarna?

Christina

2022-02-04

Nudlarna i receptet var väldigt svåra att koka ,hela maträtten blev förstörd! Nä detta recept blir det inte fler gånger! 👎

Checkbox Coop

2022-01-04

Hej Jennie, övriga två deciliter tillsätts i steg 2. Lycka till!

Jennie

2022-01-02

Lite förvirrad står 7 dl vatten i listan med ingredienser men 5 dl i ”gör så här”.

Checkbox Coop

2021-12-06

Hej Joakim, om du fick fel nudlar så hör av dig till kundservice så ersätter de dig. Ha en fin dag!

Joakim

2021-12-05

Ni skickar med helt fel nudlar. Det blir som vissa andra skrivit bara en gröt av alltihop. Mycket god smak på själva såsen men breda risnudlar är ett måste. Sen blir det nog oavsett bättre om man inte gör det som one pot.

Checkbox Coop

2021-11-29

Tack för alla kommentarer! Vi har provlagat receptet igen och ändrat lite i receptet. TIllsatt mer ostronsås och minskat lite på vattnet. Hoppas ni gillar vår pad thai lika mycket som vi gör!

Checkbox Coop

2021-11-17

Hej Johanna, det låter dom att du kanske fått fel vara, kontakta gärna kundservice så hjälper de dig. Det ska vara risnudlar i receptet och de brukar inte koka sönder. Lycka till!

Johanna

2021-11-10

Detta var något av det äckligaste jag lagat. När man trycker på lägg till recept så får man med supersmala nudlar som bara kokar sönder till en pudding som kycklingen ligger i. Och så mycket vatten?! Pudding med kyckling var verklugen motbjudande. Se till att ta andra nudlar! Ändra vad man får med i receptet!

Louise

2021-05-22

Helt klart ett måste att dubbla smaksättningen! Mycket gott! Kokade nudlarna separat och använde därför hälften av vattnet

Thilda

2021-01-05

Ökade smaksättarna och täckte det blev gott och smakade likt den pad thaien man köper som take away. Nästa gång ska jag dock koka nudlarna för sig och ha i sista minuten. Betydligt mindre vatten och dubbla smaksättarna.

Jenny

2020-11-21

Smakade faktiskt ingenting. Att dubbla smaksättare som många skriver kanske kan vara ett alternativ.

Inger- Lise

2020-11-21

Jag dubblade ostronsås, sesamolja, fisksås och socker. La även till lite extra kyckling. Tycker att det blev jättegott och en ny favorit.

Lars

2020-11-20

Gott och bra konsistens, men lite blek smak. Läser kommentarer. Att dubbla mängden fisk- och ostronsås är nog ingen dum idé. Ökar mängden vitlök, chili och ev. strösocker nästa gång. För jag kommer definitivt att göra denna rätt igen.

Carolina

2020-11-19

Om något är smaklöst så är det vissa kommentarer här. Jag lagade den här rätten idag, efter att ha läst en del recensioner innan matlagningen så la jag till dubbla mängden kyckling samt extra av alla ingredienser för att få mer smak (mycket mer vitlök). Man kanske skulle kunna lägga till lite soja för mer smak? Allt som allt var det ett enkelt recept och kul att variera vardagsmaten lite.

Eva-Lena

2020-11-19

Det blev förvånansvärt himla beige smak av allt när det var klart. Vi serverade med ketjap manis för att få smak och det funkade men har nån nåt bättre tips för att få lite skjuts i grytan får ni gärna delge det här

Caroline

2020-11-17

Dubblade fisk- och ostronsås, bytte ut kycklingen mot friterad tofu och serverade med torkad chili, mycket gott!

Matilda

2020-11-16

Vet inte om vi gjorde fel men vi följde receptet. Tycker detta var helt smaklöst?

Sandra

2020-11-05

Hela familjen med två tonåringar gillade detta! Tillsatte lite mer kyckling bara 😊

Josefin

2020-11-04

Gott

Johnny

2020-10-22

Testat idag. Körde på 1kg kyckling och dubbelt av allt annat. 3 vuxna och ett barn. Det blev inte ens hälften kvar.

Maria

2020-10-21

Vi har testat 4 personer för 80kr i 25dagar nu, För det första så stämmer prisbilden väldigt bra, för det andra så räcker det gott och väl, vi är 6 personer (4barn) och det räcker tom till lunch ibland. Vi brukar veganisera maten. Har hittat flera goda nya favoriter.

Patrik

2020-10-21

Är det inte underbart att man kan få så mycket tips på bra recept. Som man sen kan krydda i sin smak eller lägga till det man tycker det är för lite av. För mig som är total värdelös i köket så är detta kanon

Checkbox Coop

2020-10-20

Hej Johnny! Eftersom kycklingen blandas och äts tillsammans med nudlar, ägg och nötter så blir man mätt ändå :) /Maja, redaktör

Johnny

2020-10-19

200g kycklingfilé fyra portioner? Hmm jag äter lätt 125-150g själv. Hur tänkte de här?

Therése

2020-10-02

Blev lite kladdigt tycker jag, helt ok men inte mer.

FREDRIK

2020-09-26

Det här receptet va gott men väldigt neutralt i smaken.

Emily

2020-09-22

Sjukt gott, jag gör med äggnudlar som jag kokar i såsen som blir i pannan separat och sen har jag i dem. De som klagar kan väl inte laga mat, detta är enkelt att modifiera och kan lagas av alla som kan laga mat

Carolina

2020-09-18

Den blev som en enda tapetklisterklump. Tror på att använda andra slags nudlar, alt. att koka dem separat. Vidare ifrågasätter jag äggen i, de tillförde bara mer stadga i

Karin

2020-09-08

”Varför har vi inte sådant här oftare?” 16-årig sons kommentar när han åt det här : )) Kan betyget bli bättre?

Jennie

2020-09-08

Det går ju verkligen inte att jämföra med en pad thai som köps på restaurang men näst intill. Så himla gott och enkelt. Tillagas på nolltid. Älskar att allt går ner i samma gryta då onödig disk undanbedes i vardagen här.

Lena

2020-09-08

Hur gott kan det vara !!! kommer göra detta många gånger

Theresia

2020-09-03

Angående kommentarerna om protein - Rätten innehåller även ägg, inte bara kyckling och fett i form av jordnötter. Det låter som det finns mer som mättar. Testar på tonåringar ikväll.

TB

2020-09-01

Therese: Ja, 50-70 gram protein per dag, inte 50-70 gram kött/vegoproteinkälla per dag. Kyckling innehåller ungefär 20-25% protein vilket innebär att 50 gram kyckling blir 10-12.5 gram protein, så det kan vara lite för lite för en måltid. Men det beror såklart på hur mycket man får i sig genom sina andra måltider.

Therese

2020-08-31

Till er som undrar om proteinet. Så här står det på livsmedelsverkets websida: Hur mycket protein är lagom? Rekommendationen i de nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) är att 10-20 procent av kalorierna vi äter bör komma från protein. Det motsvarar minst 50-70 gram protein per dag. Det är lätt att få i sig det med en blandad kost. Enligt Livsmedelsverkets senaste undersökning om matvanorna i Sverige kommer i genomsnitt 17 procent av kalorierna från protein. Det är bara personer som äter mycket ensidigt, eller som har ett mycket lågt energiintag, som riskerar proteinbrist. För att man ska kunna använda protein ordentligt, behöver man nämligen få i sig tillräckligt med energi, alltså kilokalorier. Om kroppen inte får tillräckligt med energi, används proteinet som bränsle i stället för som byggstenar" (texten från livsmedelsverket är slut här) Som ni ser är det INTE för lite protein i denna rätt om man går efter de rekommendationerna som Livsmedelsverket gjort och som många skolor, äldreboenden och en del recepttillverkare använder som riktmärke. Livsmedelsverket skriver ju "minst 50-70 gram protein per dag". Det innebär dygnets ALLA måltider och drycker. Jag och min man använder alla recept som inspiration och lägger oftast till mer grönsaker och mer kött till min man. Jag gillar kött men har inget behov av stora mängder. Min man har behov av mer kött och därför tillsätter vi det. Mitt tips är att ni som behöver tex. mer proteiner i er kost tillsätter det + justerar lite i receptet så det smakar gott trots mer protein.

Diana

2020-08-29

200 gr kyckling på 4 pers? Är inte det lite väl lite? Jag har alltid fåtthöra att man ska räkna 200gr protein per person. Då förstår jag att det 80 kr för 4 pers när det är så små portioner!

Johan

2020-08-27

Ungefär hur många kcal blir detta per portion?

Jonna

2020-08-24

Väldigt gott och enkelt! Det här kommer jag laga igen :)

Petra

2020-08-24

One pot är just one pot... därav så kokas nudlarna i rätten. Ingen äkta Padthai i den bemärkelsen nej.. Vi tyckte det blev hur bra som helst eftersom allt tillagades i en gryta och enkelt för barnen att följa receptet.

Thaimorsan

2020-08-21

Det var inte meningen om jag verkade dryg i mitt förra kommentar om någon skulle känna sig träffat. Svårt att woka i en teflonstekpanna, på vanlig spis och 4 portioner på en gång är mycket. Padthai är en ONE DISH MEAL och att göra för många är inte optimalt pga just att man misslyckas lätt t ex att det blir geggigt. Nudelwok generellt. Gör max 2 portioner. Willys har Chan-nudlar (dock lite smala) men den använder vi, inte de kritvita nudlar. Punkt 2: det står "Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka". Det står inte hur man peppar nudlar innan. Så lägg inte i torra nudlar och kokar i. Du wokar ju och inte kokar 🤦‍♀️ Förkoka inte heller nudlar innan wok eller koka och sedan blanda i sås. Du vill woka in smakerna! Tutorial finns @Thaimorsan instagram samt recept i bloggen. Vi ses där.

Niklas

2020-08-21

200 g kyckling för 4 personer måste vara ett skämt. Det behövs minst 1 kg till 4 Pers om man dessutom måste ha med matlåda till jobbet. Klart att maten inte kostar mer än 80 kr när det knappt är något i.

Thaimorsan

2020-08-19

Öhm... Ok. Detta är inte en pad thai men säkert en god nudelrätt. Den som säger att ris nudlar inte passar till så har den aldrig ätit en riktig padthai heller. Ris nudlar är inte bara risnudlar. Det är en viss typ som tåls att woka på hög värme utan att bli geggig. Svar på om man kan ha annat än fisksås pga allergi. Ja det finns ju sojasåser och väl t ex Maggi seasoning sauce eller ljusare sojasås, inte Kikkoman eller Kinesiska soja. Vill någon göra pad thai på riktig kolla in hos mig. @Thaimorsan

Emma

2020-08-18

Vad kan man byta ut ostronsås och fisksås mot? Vi har fisk-och skaldjursallergi i familjen.

Sanja

2020-06-21

Smaken var god men ris nudlarna passade inte riktigt till. Smakade lite papper, men kommer göra om det med äggnudlar istället!

Mira

2020-03-30

Gott! Behövdes salt och lite mindre vatten. Blev ganska ”geggigt”, men smarrigt ändå. Bytte ut kyckling mot Tofu!

Pad thai med kyckling
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 200 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 7 dl vatten
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk ostronsås
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g risnudlar
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 tsk salt

Pad thai med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(393)

Underbart god one pot pad thai med kyckling, risnudlar, ostronsås, lime och fisksås. Snabbt, enkelt och mindre disk! Ett lättlagat recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olja i en gryta. Tillsätt fint strimlad kyckling och stek en stund till under omrörning. Häll i 5 dl vatten och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt limesaft,ostronsås, fisksås, socker, tomatpuré och sesamolja.
  2. Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka. Späd med resten av vattnet lite i taget allt eftersom det kokar in i nudlarna.
  3. Ta grytan från värmen när nudlarna är mjuka och nästan all vätska kokat in. Rör ner de uppvispade äggen så det bildas en krämig sås. Smaka av med salt. Fördela nudlarna i portionsskålar och toppa med salladslök och jordnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-21

Hej Christina, vad märkligt. När vi har provlagat med risnudlar har det gått bra, kan de ha kokat för länge?

Christina

2022-02-21

Nudlarna kletade ihop som klister,de gick inte att koka med i maten , blev till att ta bort degklumpen bestående av nudlar och koka egna nudlar på sidan och blanda i . Blev misslyckat,

Checkbox Coop

2022-02-09

Hej Christina, det var tråkigt att höra! Vad var det som hände med nudlarna?

Christina

2022-02-04

Nudlarna i receptet var väldigt svåra att koka ,hela maträtten blev förstörd! Nä detta recept blir det inte fler gånger! 👎

Checkbox Coop

2022-01-04

Hej Jennie, övriga två deciliter tillsätts i steg 2. Lycka till!

Jennie

2022-01-02

Lite förvirrad står 7 dl vatten i listan med ingredienser men 5 dl i ”gör så här”.

Checkbox Coop

2021-12-06

Hej Joakim, om du fick fel nudlar så hör av dig till kundservice så ersätter de dig. Ha en fin dag!

Joakim

2021-12-05

Ni skickar med helt fel nudlar. Det blir som vissa andra skrivit bara en gröt av alltihop. Mycket god smak på själva såsen men breda risnudlar är ett måste. Sen blir det nog oavsett bättre om man inte gör det som one pot.

Checkbox Coop

2021-11-29

Tack för alla kommentarer! Vi har provlagat receptet igen och ändrat lite i receptet. TIllsatt mer ostronsås och minskat lite på vattnet. Hoppas ni gillar vår pad thai lika mycket som vi gör!

Checkbox Coop

2021-11-17

Hej Johanna, det låter dom att du kanske fått fel vara, kontakta gärna kundservice så hjälper de dig. Det ska vara risnudlar i receptet och de brukar inte koka sönder. Lycka till!

Johanna

2021-11-10

Detta var något av det äckligaste jag lagat. När man trycker på lägg till recept så får man med supersmala nudlar som bara kokar sönder till en pudding som kycklingen ligger i. Och så mycket vatten?! Pudding med kyckling var verklugen motbjudande. Se till att ta andra nudlar! Ändra vad man får med i receptet!

Louise

2021-05-22

Helt klart ett måste att dubbla smaksättningen! Mycket gott! Kokade nudlarna separat och använde därför hälften av vattnet

Thilda

2021-01-05

Ökade smaksättarna och täckte det blev gott och smakade likt den pad thaien man köper som take away. Nästa gång ska jag dock koka nudlarna för sig och ha i sista minuten. Betydligt mindre vatten och dubbla smaksättarna.

Jenny

2020-11-21

Smakade faktiskt ingenting. Att dubbla smaksättare som många skriver kanske kan vara ett alternativ.

Inger- Lise

2020-11-21

Jag dubblade ostronsås, sesamolja, fisksås och socker. La även till lite extra kyckling. Tycker att det blev jättegott och en ny favorit.

Lars

2020-11-20

Gott och bra konsistens, men lite blek smak. Läser kommentarer. Att dubbla mängden fisk- och ostronsås är nog ingen dum idé. Ökar mängden vitlök, chili och ev. strösocker nästa gång. För jag kommer definitivt att göra denna rätt igen.

Carolina

2020-11-19

Om något är smaklöst så är det vissa kommentarer här. Jag lagade den här rätten idag, efter att ha läst en del recensioner innan matlagningen så la jag till dubbla mängden kyckling samt extra av alla ingredienser för att få mer smak (mycket mer vitlök). Man kanske skulle kunna lägga till lite soja för mer smak? Allt som allt var det ett enkelt recept och kul att variera vardagsmaten lite.

Eva-Lena

2020-11-19

Det blev förvånansvärt himla beige smak av allt när det var klart. Vi serverade med ketjap manis för att få smak och det funkade men har nån nåt bättre tips för att få lite skjuts i grytan får ni gärna delge det här

Caroline

2020-11-17

Dubblade fisk- och ostronsås, bytte ut kycklingen mot friterad tofu och serverade med torkad chili, mycket gott!

Matilda

2020-11-16

Vet inte om vi gjorde fel men vi följde receptet. Tycker detta var helt smaklöst?

Sandra

2020-11-05

Hela familjen med två tonåringar gillade detta! Tillsatte lite mer kyckling bara 😊

Josefin

2020-11-04

Gott

Johnny

2020-10-22

Testat idag. Körde på 1kg kyckling och dubbelt av allt annat. 3 vuxna och ett barn. Det blev inte ens hälften kvar.

Maria

2020-10-21

Vi har testat 4 personer för 80kr i 25dagar nu, För det första så stämmer prisbilden väldigt bra, för det andra så räcker det gott och väl, vi är 6 personer (4barn) och det räcker tom till lunch ibland. Vi brukar veganisera maten. Har hittat flera goda nya favoriter.

Patrik

2020-10-21

Är det inte underbart att man kan få så mycket tips på bra recept. Som man sen kan krydda i sin smak eller lägga till det man tycker det är för lite av. För mig som är total värdelös i köket så är detta kanon

Checkbox Coop

2020-10-20

Hej Johnny! Eftersom kycklingen blandas och äts tillsammans med nudlar, ägg och nötter så blir man mätt ändå :) /Maja, redaktör

Johnny

2020-10-19

200g kycklingfilé fyra portioner? Hmm jag äter lätt 125-150g själv. Hur tänkte de här?

Therése

2020-10-02

Blev lite kladdigt tycker jag, helt ok men inte mer.

FREDRIK

2020-09-26

Det här receptet va gott men väldigt neutralt i smaken.

Emily

2020-09-22

Sjukt gott, jag gör med äggnudlar som jag kokar i såsen som blir i pannan separat och sen har jag i dem. De som klagar kan väl inte laga mat, detta är enkelt att modifiera och kan lagas av alla som kan laga mat

Carolina

2020-09-18

Den blev som en enda tapetklisterklump. Tror på att använda andra slags nudlar, alt. att koka dem separat. Vidare ifrågasätter jag äggen i, de tillförde bara mer stadga i

Karin

2020-09-08

”Varför har vi inte sådant här oftare?” 16-årig sons kommentar när han åt det här : )) Kan betyget bli bättre?

Jennie

2020-09-08

Det går ju verkligen inte att jämföra med en pad thai som köps på restaurang men näst intill. Så himla gott och enkelt. Tillagas på nolltid. Älskar att allt går ner i samma gryta då onödig disk undanbedes i vardagen här.

Lena

2020-09-08

Hur gott kan det vara !!! kommer göra detta många gånger

Theresia

2020-09-03

Angående kommentarerna om protein - Rätten innehåller även ägg, inte bara kyckling och fett i form av jordnötter. Det låter som det finns mer som mättar. Testar på tonåringar ikväll.

TB

2020-09-01

Therese: Ja, 50-70 gram protein per dag, inte 50-70 gram kött/vegoproteinkälla per dag. Kyckling innehåller ungefär 20-25% protein vilket innebär att 50 gram kyckling blir 10-12.5 gram protein, så det kan vara lite för lite för en måltid. Men det beror såklart på hur mycket man får i sig genom sina andra måltider.

Therese

2020-08-31

Till er som undrar om proteinet. Så här står det på livsmedelsverkets websida: Hur mycket protein är lagom? Rekommendationen i de nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) är att 10-20 procent av kalorierna vi äter bör komma från protein. Det motsvarar minst 50-70 gram protein per dag. Det är lätt att få i sig det med en blandad kost. Enligt Livsmedelsverkets senaste undersökning om matvanorna i Sverige kommer i genomsnitt 17 procent av kalorierna från protein. Det är bara personer som äter mycket ensidigt, eller som har ett mycket lågt energiintag, som riskerar proteinbrist. För att man ska kunna använda protein ordentligt, behöver man nämligen få i sig tillräckligt med energi, alltså kilokalorier. Om kroppen inte får tillräckligt med energi, används proteinet som bränsle i stället för som byggstenar" (texten från livsmedelsverket är slut här) Som ni ser är det INTE för lite protein i denna rätt om man går efter de rekommendationerna som Livsmedelsverket gjort och som många skolor, äldreboenden och en del recepttillverkare använder som riktmärke. Livsmedelsverket skriver ju "minst 50-70 gram protein per dag". Det innebär dygnets ALLA måltider och drycker. Jag och min man använder alla recept som inspiration och lägger oftast till mer grönsaker och mer kött till min man. Jag gillar kött men har inget behov av stora mängder. Min man har behov av mer kött och därför tillsätter vi det. Mitt tips är att ni som behöver tex. mer proteiner i er kost tillsätter det + justerar lite i receptet så det smakar gott trots mer protein.

Diana

2020-08-29

200 gr kyckling på 4 pers? Är inte det lite väl lite? Jag har alltid fåtthöra att man ska räkna 200gr protein per person. Då förstår jag att det 80 kr för 4 pers när det är så små portioner!

Johan

2020-08-27

Ungefär hur många kcal blir detta per portion?

Jonna

2020-08-24

Väldigt gott och enkelt! Det här kommer jag laga igen :)

Petra

2020-08-24

One pot är just one pot... därav så kokas nudlarna i rätten. Ingen äkta Padthai i den bemärkelsen nej.. Vi tyckte det blev hur bra som helst eftersom allt tillagades i en gryta och enkelt för barnen att följa receptet.

Thaimorsan

2020-08-21

Det var inte meningen om jag verkade dryg i mitt förra kommentar om någon skulle känna sig träffat. Svårt att woka i en teflonstekpanna, på vanlig spis och 4 portioner på en gång är mycket. Padthai är en ONE DISH MEAL och att göra för många är inte optimalt pga just att man misslyckas lätt t ex att det blir geggigt. Nudelwok generellt. Gör max 2 portioner. Willys har Chan-nudlar (dock lite smala) men den använder vi, inte de kritvita nudlar. Punkt 2: det står "Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka". Det står inte hur man peppar nudlar innan. Så lägg inte i torra nudlar och kokar i. Du wokar ju och inte kokar 🤦‍♀️ Förkoka inte heller nudlar innan wok eller koka och sedan blanda i sås. Du vill woka in smakerna! Tutorial finns @Thaimorsan instagram samt recept i bloggen. Vi ses där.

Niklas

2020-08-21

200 g kyckling för 4 personer måste vara ett skämt. Det behövs minst 1 kg till 4 Pers om man dessutom måste ha med matlåda till jobbet. Klart att maten inte kostar mer än 80 kr när det knappt är något i.

Thaimorsan

2020-08-19

Öhm... Ok. Detta är inte en pad thai men säkert en god nudelrätt. Den som säger att ris nudlar inte passar till så har den aldrig ätit en riktig padthai heller. Ris nudlar är inte bara risnudlar. Det är en viss typ som tåls att woka på hög värme utan att bli geggig. Svar på om man kan ha annat än fisksås pga allergi. Ja det finns ju sojasåser och väl t ex Maggi seasoning sauce eller ljusare sojasås, inte Kikkoman eller Kinesiska soja. Vill någon göra pad thai på riktig kolla in hos mig. @Thaimorsan

Emma

2020-08-18

Vad kan man byta ut ostronsås och fisksås mot? Vi har fisk-och skaldjursallergi i familjen.

Sanja

2020-06-21

Smaken var god men ris nudlarna passade inte riktigt till. Smakade lite papper, men kommer göra om det med äggnudlar istället!

Mira

2020-03-30

Gott! Behövdes salt och lite mindre vatten. Blev ganska ”geggigt”, men smarrigt ändå. Bytte ut kyckling mot Tofu!