Nudelsallad med nem-dressing
  • Tid 35 min

Nudelsallad med nem-dressing

3.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 200 g glasnudlar
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 knippa rädisa
  • 200 g rättika
  • 2 dl cashewnötter
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 romansallad, strimlad
  • röda chilifrukter, skivor
Dressing:
  • 1 dl fisksås
  • 3 lime, saft och finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten och blanda med soja, sesamolja och koriander.

  2. 2

    2. Skiva rädisor och rättika supertunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke med isvatten ca 15 min, så att de blir krispiga.

  3. 3

    3. Rosta cashewnötter och sesamfrön i en torr stekpanna. 4. Blanda ihop nem-dressingen och vänd runt med sallad, rädisor och rättika.

  4. 4

    5. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och fördela salladen ovanpå. 6. Toppa med nötblandningen och garnera ev med koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mycket av chilihettan sitter i fröna så peta bort dem om du vill barnanpassa salladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sho

    Hade svårt för fisksåsen, annars var det en god rätt.