Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli
  • Tid 45 min + en timme för marinering

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

4.67 (3 betyg)

Både ugli och sweetie passar fint till en vintersallad med japanska smaktoner.

  • Tillagningstid 45 min + en timme för marinering
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 1 dl pressad ugli
  • 2 dl pressad sweetie
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
Sallad:
  • 250 g glasnudlar
  • 3 tunt skivade stjälkar blekselleri
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 0.25 tsk salt
  • 1 dl grovhackad persilja eller koriander
  • ev cashewnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingen i cirka 2 centimeter tjocka strimlor. Blanda citrussafterna, lök och salt i en skål. Vänd ner kycklingbitarna och låt dra i 1 timme.

  2. 2

    Låt kycklingbitarna rinna av och torka av dem med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner smör och kyckling. Stek i het panna under omrörning cirka 5 minuter.

  3. 3

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj snabbt och låt rinna av i ett durkslag.

  4. 4

    Blanda kycklingbitar, nudlar, selleri, sesamolja och soja. Smaka av med salt.

  5. 5

    Lägg upp i en rymlig skål, toppamed persilja eller korianderoch eventuellt cashewnötter. Servera ljummen på en gång.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det du inte använder av citrusfrukterna kan du filea och blanda ner i nudelsalladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar