
Nudelsallad med japansk omelett och kokosdressing
Betyg (1-5):
Så god nudelrätt med vitkål, morötter, rädisor och cashewnötter som serveras med en kokosdressing och en omelett.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 250 g risnudlar
- 300 g färsk vitkål, tunt strimlad
- 200 g morot, grovt rivna
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 125 g rädisor, tunt skivade
- 1 dl kokosflakes
- 1 dl salta cashewnötter, grovhackade
- 1 tsk chiliflakes
- Japansk omelett
- 4 ägg
- 1 dl vatten
- 1 msk socker
- 0.5 tsk salt
- kokosolja eller olivolja, till stekning
- Dressing
- 1 dl kokosmjölk
- 3 msk japansk soja
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 1 lime, finrivet skal och pressad saft
Gör så här
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av. Skär upp alla grönsaker. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
- Vispa ihop ägg, vatten och socker. Stek supertunna pannkakor av smeten på låg värme i lite olja. Stek på ena sidan bara, lägg på skärbrädan och skär i breda strimlor.
- Vänd ihop nudlarna med dressing, grönsaker och ägg. Fördela i burkar/skålar och toppa med kokosflakes, cashewnötter och chiliflakes.
Nudelsallad med japansk omelett och kokosdressing
Betyg (1-5):
Så god nudelrätt med vitkål, morötter, rädisor och cashewnötter som serveras med en kokosdressing och en omelett.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av. Skär upp alla grönsaker. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
- Vispa ihop ägg, vatten och socker. Stek supertunna pannkakor av smeten på låg värme i lite olja. Stek på ena sidan bara, lägg på skärbrädan och skär i breda strimlor.
- Vänd ihop nudlarna med dressing, grönsaker och ägg. Fördela i burkar/skålar och toppa med kokosflakes, cashewnötter och chiliflakes.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-07-07
Fin rätt och nya kombinationer för mig. Bra att toppa med chiliflakes så att det funkar för alla i familjen. Nästa gång (för det kommer helt klart bli en nästa gång) gör jag nog mer dressing och liite mer sting i den.
2020-07-01
Ganska smaklös...
2020-05-24
Mycket gott men tog betydligt längre än 35 minuter för mig.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
N
2020-07-07
Fin rätt och nya kombinationer för mig. Bra att toppa med chiliflakes så att det funkar för alla i familjen. Nästa gång (för det kommer helt klart bli en nästa gång) gör jag nog mer dressing och liite mer sting i den.
Maja
2020-07-01
Ganska smaklös...
Mikael
2020-05-24
Mycket gott men tog betydligt längre än 35 minuter för mig.