Nudelsallad med fläskfärsbiffar
  • Tid 40 min

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

3.95 (39 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g glasnudlar
  • 1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 0.75 dl sweet chilisås
  • 0.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål, finstrimlad
  • 1 dl purjolök, strimlad (endast det gröna)
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
Fläskfärsbiffar
  • 500 g fläskfärs
  • 2 dl finhackad purjolök (det vita)
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.25 dl sweet chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweet chili och ättika till en dressing.

  2. 2

    Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål, purjolök och jordnötter. Spar ev lite purjolök och nötter att garnera med.

Biffar:

  1. 1

    Blanda färsen med purjolök, ingefära, vitlök, sweet chili, salt och peppar. Forma till små biffar med blöta händer.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de har fin färg och är genomstekta.

Servering

Gillar du stark mat så tillsätt lite sambal oelek eller chiliflakes.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Robert

    Grymt gott

  • Coop webbredaktör

    Till Fredd: Kostnaden per portion beräknas på mängden ingredienser som används i receptet.

  • Fredd

    bara färsen är 60 spänn så gör om gör rätt eller kalla det för fyra personer för 200

  • Rebecca

    Gott!

Visa fler