Nougatpraliner

Nougatpraliner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Dessa praliner är lika goda till kaffet som på julbordet. De passar också utmärkt att slå in i en liten ask som gå-bort-present. Recept ur kokboken: Julgodis av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:125º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk kokosolja
  • 1.5 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • hasselnötter, (15 st) till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Fördela nötterna (1 dl) på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Låt svalna något och lägg dem sedan i en kökshandduk och gnugga så skalet lossnar.
  3. Mixa nötter, dadlar, kokosolja, kakao och vaniljpulver i en matberedare monterad medknivblad.
  4. Forma massan till en 3 cm tjock, slät rulle med hjälp av bakplåtspapper.
  5. Torka bort överflödig olja och låt rullenstelna i kylen 1 timme.
  6. Smält chokladen över vattenbad.Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och doppa varje skiva i den smälta chokladen. Garneravarje pralin med en hasselnöt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Moussetårta tricolor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mockafondant med nötkolasås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Choklad- och marängtårta

Betyg
Betyg
(63)
Nougatpraliner
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk kokosolja
  • 1.5 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • hasselnötter, (15 st) till garnering

Nougatpraliner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Dessa praliner är lika goda till kaffet som på julbordet. De passar också utmärkt att slå in i en liten ask som gå-bort-present. Recept ur kokboken: Julgodis av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:125º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Fördela nötterna (1 dl) på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Låt svalna något och lägg dem sedan i en kökshandduk och gnugga så skalet lossnar.
  3. Mixa nötter, dadlar, kokosolja, kakao och vaniljpulver i en matberedare monterad medknivblad.
  4. Forma massan till en 3 cm tjock, slät rulle med hjälp av bakplåtspapper.
  5. Torka bort överflödig olja och låt rullenstelna i kylen 1 timme.
  6. Smält chokladen över vattenbad.Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och doppa varje skiva i den smälta chokladen. Garneravarje pralin med en hasselnöt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Moussetårta tricolor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mockafondant med nötkolasås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Choklad- och marängtårta

Betyg
Betyg
(63)