Nötpavlova med chokladmousse och bär
  • Tid 40 min + 1 tim i ugn och kylskåp
  • Ugn 150º

Nötpavlova med chokladmousse och bär

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 40 min + 1 tim i ugn och kylskåp
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

6 portioner
  • 2 äggvitor
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl torrostade och grovmixade hasselnötter
  • blandade färska bär
  • kakao
Chokladmousse:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk espresso eller starkt kaffe
  • 2 äggulor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll i sockret under vispning och vispa till ett hårt skum. Vänd ner mixade hasselnötter och klicka ut till 4–6 små tårtbottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim.

Chokladmousse:

  1. 1

    Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller mikro till nästan smält. Ta från värmen och rör tills helt smält. Vispa florsocker, kaffe och äggulor i en bunke. Rör ner äggvispet i chokladen och rör kraftigt till en slät kräm. Låt krämen svalna något. Vispa ner grädden lite i taget i chokladkrämen. Låt stå i kyl minst 1 tim. Skeda moussen på marängerna och toppa med bär vid servering. Pudra över kakao.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rosta hasselnötterna i en torr panna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet i en kökshandduk.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till ajan@orbststion.com och Freja: Det ska vara 2 äggulor i chokladmoussen.

  • Freja

    undrar också över äggulorna?

  • ajan@orbststion.com

    Ska det vara 2 äggulor i moussen det står inte angivet