Nötpavlova med chokladmousse och bär

Nötpavlova med chokladmousse och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 40 min + 1 tim i ugn och kylskåp
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
  • 2 äggvitor
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl torrostade och grovmixade hasselnötter
  • blandade färska bär
  • kakao
  • Chokladmousse:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk espresso eller starkt kaffe
  • 2 äggulor

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll i sockret under vispning och vispa till ett hårt skum. Vänd ner mixade hasselnötter och klicka ut till 4–6 små tårtbottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim.

Chokladmousse:

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller mikro till nästan smält. Ta från värmen och rör tills helt smält. Vispa florsocker, kaffe och äggulor i en bunke. Rör ner äggvispet i chokladen och rör kraftigt till en slät kräm. Låt krämen svalna något. Vispa ner grädden lite i taget i chokladkrämen. Låt stå i kyl minst 1 tim. Skeda moussen på marängerna och toppa med bär vid servering. Pudra över kakao.

Tips

Rosta hasselnötterna i en torr panna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet i en kökshandduk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-01-03

Till ajan@orbststion.com och Freja: Det ska vara 2 äggulor i chokladmoussen.

Freja

2016-12-29

undrar också över äggulorna?

ajan@orbststion.com

2015-12-31

Ska det vara 2 äggulor i moussen det står inte angivet

Nötpavlova med chokladmousse och bär
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 äggvitor
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl torrostade och grovmixade hasselnötter
  • blandade färska bär
  • kakao
  • Chokladmousse:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk espresso eller starkt kaffe
  • 2 äggulor

Nötpavlova med chokladmousse och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 40 min + 1 tim i ugn och kylskåp
Ugnstemperatur:150º
6 portioner

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll i sockret under vispning och vispa till ett hårt skum. Vänd ner mixade hasselnötter och klicka ut till 4–6 små tårtbottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim.

Chokladmousse:

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller mikro till nästan smält. Ta från värmen och rör tills helt smält. Vispa florsocker, kaffe och äggulor i en bunke. Rör ner äggvispet i chokladen och rör kraftigt till en slät kräm. Låt krämen svalna något. Vispa ner grädden lite i taget i chokladkrämen. Låt stå i kyl minst 1 tim. Skeda moussen på marängerna och toppa med bär vid servering. Pudra över kakao.

Tips

Rosta hasselnötterna i en torr panna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet i en kökshandduk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-01-03

Till ajan@orbststion.com och Freja: Det ska vara 2 äggulor i chokladmoussen.

Freja

2016-12-29

undrar också över äggulorna?

ajan@orbststion.com

2015-12-31

Ska det vara 2 äggulor i moussen det står inte angivet