Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

2.83 (6 betyg)

Överraska med hemgjord nyponsoppa. Det smakar ljuvligt lent, och med tillbehören blir det en lyxig dessert.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 msk rårörsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl nyponskalsmjöl
  • 6 dl vatten
  • 30 g färsk ingefära, riven
Mandelbiskvier:
  • 1 äggvita
  • 100 g mandelmassa, finriven
Till servering:
  • 1 dl kokos, rostad
  • vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Mandelbiskvier:

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Vispa äggvitan och rör ihop med mandelmassa. Klicka ut teskedsstora klickar på bakplåtspapper. Grädda i ugnen 5–7 min.

  2. 2

    Vispa ihop alla ingredienser till nyponsoppan i en kastrull under värmning. Låt koka ihop tills soppan tjocknat något.

  3. 3

    Servera soppan med mandelbiskvier, rostad kokos och vaniljglass.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du kan lätt bestämma sockermängden själv när du gör egen nyponsoppa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar