Nationaldagsbakelse
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º

Nationaldagsbakelse

3.89 (44 betyg)

Det lilla bakverket för dig som älskar mandelmassa. Fast mandelmassbotten, fylld med krämig mandelmassa med apelsinarom, toppad med färska jordgubbar och citronmeliss.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 st
Botten:
  • 300 g riven mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
Fyllning:
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 msk apelsinlikör eller pressad apelsin
Garnering:
  • 3 dl färska jordgubbar i bitar
  • 4 msk citronmeliss (eller efter smak)
  • 8 st flaggor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Botten

  1. 1

    Värm ugnen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten långpanna. Rör mandelmassa och fett till en slät massa. Blanda i äggen och rör till en smet. (Ingredienserna kan också blandas i matberedare.) Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt bottnen svalna och skär den i rutor eller rundlar (7-8 cm i diameter).

Fyllning

  1. 1

    Blanda mandelmassan med apelsinlikör eller apelsin. Konsistensen ska vara ganska lös. Bred massan på bottnarna.

Garnering

  1. 1

    Ställ jordgubbsbitarna tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss och en liten flagga, om du vill.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tess

    Favorit

  • Rebecca

    Kanon enkelt och gott!