Rabarbercheesecake med jordgubbar

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(79)

Ljuvligt god cheececake med jordgubbar och rabarber.

Tillagningstid: 1 tim 30 min + 4 tim i kyl
Ugnstemperatur:200º-150º
10 bitar
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 0.5 liter jordgubbar
  • Fyllning:
  • 200 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 600 g naturell färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Mixa kexen fint i en matberedare. Smält smör och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda botten mitt i ugnen, 200° ca 5 min.

Fyllning

  1. Ansa och skiva rabarben och lägg den i en kastrull med socker och vatten. Koka upp och sjud 15–20 min tills det mesta av vätskan har kokat bort. Mixa färskost, crème fraiche, ägg, citronskal (endast det gula) och citronsaft i en matberedare. Tillsätt rabarberkompotten, mixa ytterligare någon minut och häll smeten i formen.
  2. Grädda längst ner i ugnen, 150° ca 1 tim. Låt svalna helt i kylskåp, minst 4 tim men gärna över natten.
  3. Smält jordgubbssylten i mikron eller i en kastrull, häll över kakan och toppa med jordgubbar.

Tips

Cheesecaken är perfekt att förbereda dagen innan, då får den verkligen stå till sig ordentligt i kylskåpet över natten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2015-05-31

Supergod, gjorde en egen jordgubbskompott istället för sylten blev jättebra!

Checkbox Coop

2014-06-22

Birgitta: Ja det går bra!

Birgitta

2014-06-13

Kan man frysa kakan?

monica öström

2014-06-09

mycket god inte så sött

Inger Larsson

2014-06-03

Var mycket god

anna

2014-06-01

Vi tog dubbelt så mycket rabarber och det blev superbra

Monica

2014-05-29

det blev lite för söt med så mycket sylt - det räcker med 1 dl

Rabarbercheesecake med jordgubbar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 0.5 liter jordgubbar
  • Fyllning:
  • 200 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 600 g naturell färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(79)

Ljuvligt god cheececake med jordgubbar och rabarber.

Tillagningstid: 1 tim 30 min + 4 tim i kyl
Ugnstemperatur:200º-150º
10 bitar

Gör så här

  1. Mixa kexen fint i en matberedare. Smält smör och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda botten mitt i ugnen, 200° ca 5 min.

Fyllning

  1. Ansa och skiva rabarben och lägg den i en kastrull med socker och vatten. Koka upp och sjud 15–20 min tills det mesta av vätskan har kokat bort. Mixa färskost, crème fraiche, ägg, citronskal (endast det gula) och citronsaft i en matberedare. Tillsätt rabarberkompotten, mixa ytterligare någon minut och häll smeten i formen.
  2. Grädda längst ner i ugnen, 150° ca 1 tim. Låt svalna helt i kylskåp, minst 4 tim men gärna över natten.
  3. Smält jordgubbssylten i mikron eller i en kastrull, häll över kakan och toppa med jordgubbar.

Tips

Cheesecaken är perfekt att förbereda dagen innan, då får den verkligen stå till sig ordentligt i kylskåpet över natten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2015-05-31

Supergod, gjorde en egen jordgubbskompott istället för sylten blev jättebra!

Checkbox Coop

2014-06-22

Birgitta: Ja det går bra!

Birgitta

2014-06-13

Kan man frysa kakan?

monica öström

2014-06-09

mycket god inte så sött

Inger Larsson

2014-06-03

Var mycket god

anna

2014-06-01

Vi tog dubbelt så mycket rabarber och det blev superbra

Monica

2014-05-29

det blev lite för söt med så mycket sylt - det räcker med 1 dl