Nasi goreng i mellandagarna

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 dl ris
  • 1 liten ananas
  • 0.5 dl olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 200 g strimlad julskinka
  • 300 g grillad kalkon eller kyckling
  • 1 strimlad paprika
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 4 ägg
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär bort skalet och rotbiten på ananasen. Skär frukten i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med olja. Häll i curry och ingefära. Passa så det inte blir bränt.
  3. Tillsätt ris, skinka, kalkon, paprika och purjolök och stek tills riset är jämnt gult. Vänd ner ananas. Smaka av med salt.
  4. Stek äggen i olja. Krydda med salt och peppar och servera till.

Tips

Går bra att göra på kokt potatis – då kortas tiden i ugnen. Även god med färsk lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margaretha

2016-04-21

Jag förstår inte vad som ska in i ugnen! Det framgår ingenstans! Det står faktiskt att man steker allt i stekpanna! Nu känner jag mig lite förvirrad!!

Liknande recept

Buddha bowl

(9)

Svamprisotto med ugnsbakade rotsaker

(11)

Garam masala kyckling

(31)

Stekt ris med räkor

(32)

Kycklinggryta med ris

(70)

Klassisk paella

(11)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Fyllda auberginer

(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl ris
  • 1 liten ananas
  • 0.5 dl olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 200 g strimlad julskinka
  • 300 g grillad kalkon eller kyckling
  • 1 strimlad paprika
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 4 ägg
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • salt

Nasi goreng i mellandagarna

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär bort skalet och rotbiten på ananasen. Skär frukten i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med olja. Häll i curry och ingefära. Passa så det inte blir bränt.
  3. Tillsätt ris, skinka, kalkon, paprika och purjolök och stek tills riset är jämnt gult. Vänd ner ananas. Smaka av med salt.
  4. Stek äggen i olja. Krydda med salt och peppar och servera till.

Tips

Går bra att göra på kokt potatis – då kortas tiden i ugnen. Även god med färsk lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margaretha

2016-04-21

Jag förstår inte vad som ska in i ugnen! Det framgår ingenstans! Det står faktiskt att man steker allt i stekpanna! Nu känner jag mig lite förvirrad!!

Liknande recept

Buddha bowl

(9)

Svamprisotto med ugnsbakade rotsaker

(11)

Garam masala kyckling

(31)

Stekt ris med räkor

(32)

Kycklinggryta med ris

(70)

Klassisk paella

(11)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Fyllda auberginer

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies