Nachotallrik med het bönröra
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Nachotallrik med het bönröra

4.33 (3 betyg)

En klassiker framför TV:n och melodifestivalen - nachotallrik! Gratinera nachos med en het bönröra och ost. Toppa med tomater och koriander, sen kan programmet börja.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 185 g tortilla- eller nachochips
  • 150 g riven ost
  • 1 dl inlagd jalapeños
  • 200 g små kvisttomater, fintärnade
  • färsk koriander
Bönröra:
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 2 msk olja
  • 400 g Texmex-grönsaksmix
  • 1 påse Jamaican jerk spices, Santa Maria
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bönröra: Mosa ev bönorna slarvigt med en gaffel. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsaksmixen med kryddmixen tills grönsakerna mjuknat något. Vänd ner bönorna.

  2. 2

    Fördela nachochips på en plåt och strö över ost, jalapeños och bönröran. Gratinera i ugnen på grilleffekt tills osten smält. Strö över tomaterna och toppa med koriander. Servera direkt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Vendela

    400 g Texmex-grönsaksmix? Vad menas med det? Beställde dessa varor till detta recept för hemkörning, men kan inte lista ut vad grönsaksmixen är för något!

  • Martin

    Gott