Mustig rotsaksgryta
  • Tid 20 min

Mustig rotsaksgryta

2.62 (13 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 tjockt skuren purjolök
  • 1 msk olja
  • 4 tjockt skurna morötter
  • 2 tjockt skurna palsternackor
  • 0.25 strimlad rotselleri
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller timjan
Tillbehör:
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 grovt bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök och purjolök i oljan i en gryta, på svag värme, ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt resten av rotsakerna, vitlök, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt alltsammans koka ca 10 minuter.

  2. 2

    Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja eller timjan.

Servering

Servera med en klick crème fraiche och bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Förr åt man mycket rotsaker och det speglar sig i det vinval vi gör den här veckan. För att hitta det bästa vinet måste vi helt enkelt söka oss till ett område där man gör vin på traditionellt sätt, med en smak som passar till den typ av mat man åt på den
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar