Mustig rotsaksgryta

Mustig rotsaksgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 tjockt skuren purjolök
  • 1 msk olja
  • 4 tjockt skurna morötter
  • 2 tjockt skurna palsternackor
  • 0.25 strimlad rotselleri
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 grovt bröd

Gör så här

  1. Fräs lök och purjolök i oljan i en gryta, på svag värme, ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt resten av rotsakerna, vitlök, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt alltsammans koka ca 10 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja eller timjan.

Servering

Servera med en klick crème fraiche och bröd.

Tips

Förr åt man mycket rotsaker och det speglar sig i det vinval vi gör den här veckan. För att hitta det bästa vinet måste vi helt enkelt söka oss till ett område där man gör vin på traditionellt sätt, med en smak som passar till den typ av mat man åt p...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mustig rotsaksgryta
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 tjockt skuren purjolök
  • 1 msk olja
  • 4 tjockt skurna morötter
  • 2 tjockt skurna palsternackor
  • 0.25 strimlad rotselleri
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 grovt bröd

Mustig rotsaksgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök och purjolök i oljan i en gryta, på svag värme, ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt resten av rotsakerna, vitlök, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt alltsammans koka ca 10 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja eller timjan.

Servering

Servera med en klick crème fraiche och bröd.

Tips

Förr åt man mycket rotsaker och det speglar sig i det vinval vi gör den här veckan. För att hitta det bästa vinet måste vi helt enkelt söka oss till ett område där man gör vin på traditionellt sätt, med en smak som passar till den typ av mat man åt p...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!